Gőgös Zoltán az MSZP mellett a PM és a DK jelöltje


2018-01-23 19:08:27  | cikk: Babos Petra  | 


Gőgös Zoltán az MSZP mellett a PM és a DK jelöltje főképe
Közös jelöltet indít Pápán a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért - derült ki az MSZP mai sajtótájékoztatóján. A programon részt vett Németh Kálmán, a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom képviselője és Dombó László, a Demokratikus Koalíció képviselője, helyi elnöke is.
Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke elmondta, hosszú hónapok munkája után kialakult egy szövetség, amely szövetség tagjai is jelen voltak. Ezek a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom és a Demokratikus Koalíció.
-A demokratikus oldal nyitott az együttműködésekre, az MSZP centrumában, szervezőként szeretne szerepet vállalni. Az együttműködés mindenki előtt nyitva áll, de kizárólag a kölcsönösség alapján. Nem méregetjük, hogy ki az erősebb, hiszen közös feladataink vannak. A 2018-as áprilisi választás Magyarországon minden bizonnyal meghatározó és döntő fontosságú lesz. Értékrendek között fogunk választani, s nemcsak pártok, hanem értékek között is. Arról fogunk dönteni 2018 áprilisában, hogy véget vetünk-e a jelenleg Magyarországon működő fordított reformkornak. A 19. század reformerei a kiváltságok megszűntetését, a vagyoni különbségek csökkentését, nyitott Európa felé közeledő társadalmat szerettek volna, eközben ma új kiváltságok és új kiváltságosok születnek. A Döbrögi urak Magyarországa van születőben. Ennek a rendszernek három szövetségese van: a beletörődés, a félelem és a közömbösség. Mi ezt a hármat szeretnénk legyőzni. Azt szeretnénk, ha a közélet iránt érdeklődő, nyitott, saját személyes sorsa iránt felelős állampolgárok közössége alkotná az országot. Azt várjuk a helyi MSZP nevében, hogy legyen abban társa a pápaiaknak, hogy a jelenleg működő áldemokrácia helyett, valódi, szociális demokrácia épüljön Magyarországon - mondta Grőber Attila.
Gőgös Zoltán képviselőjelölt először is köszönetét fejezte ki azoknak a szervezeteknek, akik úgy döntöttek, hogy segíteni kívánják a párt több mint hetven napos munkáját.
Gőgös Zoltán képviselő jelölt

-A körzet nem egyszerű, nehezen kezelhető, hiszen 87 településből áll, 3 város és 84 kisebb település. Mivel vidékről származom, így igyekszem a vidéket képviselni. Szeretném, ha ez a vidék visszatalálna arra az útra, amelyről a rendszerváltás után letért. A képviselőségem nyolc éve kormánypárti volt, majd nyolc év ellenzéki. Büszke vagyok arra az időre, amikor kormánypárti időben sok fejlesztést hajtottunk végre. Szeretnénk, ha egy áldemokrácia helyett egy szociális demokrácia valósulna meg. Ez annyiban más, hogy tudomásul veszi a piacgazdaság értékeit, nem hagyja azokat az embereket sem magára, akiknek a piaci környezet nem tud segíteni. Magyarországon jelenleg három millió ilyen ember van. Nehéz szívvel látom a kistelepülések leépülést, a lakosságszám csökkenését. Feladatunk, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, és a fiatalok visszajöjjenek külföldről. Ez a térség is sújtott a szakember hiányban. Én azt tudom vállalni, amit eddig is. Várom az állampolgárok támogatását. Remélem, az eddigi munkám bizonyítja, hogy komolyan gondolom a képviselői demokráciát. Nem a régi rendszert sírjuk vissza, de szeretnénk azt a világot, közösségi és dinamikus létet újra látni, amit mi annak idején tapasztaltunk - mondta Gőgös Zoltán.
-Szembesíteni fogjuk ezt a hatalmat a hibáival és a bűneivel, be fogom mutatni ebben a két hónapban, hogy mit gondolok arról, hogy hogyan lehetne a mai helyzeten javítani - mondta Gőgös Zoltán, majd két példán át szemléltette filozófiáját. Egyrészt véleménye szerint nem lehet éhező ember abban az országban, amely a lakosságszám két-háromszorosának ellátására képes, és nem fagyhatnak meg emberek a saját otthonukban egy olyan országban, amely több mint egymillió hektár állami erdővel rendelkezik - fűzte hozzá.
Az ajánlásokat február 17-én kezdik gyűjteni.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2018
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!