Átadta a város az Eőri-Szabó család hagyatékát a megyei levéltárnak


2018-01-23 19:05:46  | cikk: Babos Petra  | 


Átadta a város az Eőri-Szabó család hagyatékát a megyei levéltárnak főképe
Mint arról korábban már hírt adtunk, a város 17-19. századi okleveleket, pápai vonatkozású dokumentumokat vásárolt meg egy magángyűjtőtől. A hagyatékot Áldozó Tamás polgármester adta át Hermann Istvánnak, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatójának és Petrik Iván főlevéltárosnak a magyar kultúra napján.
Hermann István, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatója elmondta, nagy öröm számukra, hogy ismét egy gazdag iratanyaggal bővült a levéltár. Reméli, ha másnak is van birtokában hasonló anyag, azt rendelkezésünkre bocsájtja. Végül elmondta, nemrégiben egy svájci levéltár kereste fel őket, akik szintén egy hagyatékot adtak át nekik, természetesen térítésmentesen.
Áldozó Tamás polgármester az átadó kapcsán hangsúlyozta, amikor dr. Hermann István könyvtárigazgató megkereste az önkormányzatot, hogy egy magángyűjtő pápai vonatkozású iratokat, dokumentumokat adna hagyatékként a városnak, nagyon örültek, hiszen a legjobb, ha ezek az iratok pápai közgyűjteményekbe kerülnek.
-Örülök, hogy sokan úgy érzik, hogy tulajdonukban van olyan emlék, dokumentum, amit oda kell adni a köznek. Az Esterházy-kastélyba is kerültek vissza poharak, étkészletek, ami nagy öröm számunkra. Reméljük, a jövőben is gyarapodni fognak a közgyűjtemények e tekintetben - tette hozzá Áldozó Tamás.
Az értékes dokumentumok a pápai levéltárban kapnak helyet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!