Síppal-dobbal a legkisebbeknek


2018-01-21 18:09:46  | cikk: ha  | 


Síppal-dobbal a legkisebbeknek főképe

Ebben az évadban a legkisebbeket, a 0-3 éves korú kicsiket is megszólította színházi előadásokkal a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. A Babóca bérleteket pillanatok alatt elkapkodták, így a JMSZK-ban úgy döntöttek, hogy szerveznek egy bérleten kívüli előadást is, a Vaskakas Bábszínház közreműködésével. A jegyek erre a darabra is nagyon hamar elfogytak, ez is jelzi, hogy van igény erre a programra.

Síppal-dobbal-csörgővel

A Síppal-dobbal című előadás szereplői Rab Viki és Vitányi-Juhász István voltak. Kottafüzet, hangjegyek, ritmusképletek - mi történik, ha életre kelnek? Repülnek a hanggombócok, cikáznak a vonalak, száguldoznak a violinkulcsok. A játszók meg zenélnek, mindennel, amit csak érnek: síppal, dobbal, nádihegedűvel - ezt ígérte az előadás és be is váltotta ígéretét. Beigazolódott, hogy a legkisebbek is nyitottak a színházi élményre, ha életkorukhoz igazított a darab. A zene, a mozgás, a színek kötik le a figyelmüket. Egy-egy ilyen előadás közben persze mindig van olyan baba, aki valamitől esetleg megijed, meglepődik és sírni kezd. Ilyenkor a szülők kimennek vele, megnyugtatják aztán kis idő múlva visszatérnek, s aztán már nem törik el újra a mécses. Sok kicsi önfeledten kacag és tapsol, van, aki szemlélődik - mindenki vérmérsékletétől függően. De hát erről szól a színház...

Minden jegy elkelt az előadásra

Vitányi-Juhász István hat éve végzett a Kaposvári Színművészeti Egyetemen, s azóta bábszínészként dolgozik, Egerben kezdett, négy évvel ezelőtt pedig csatlakozott a győri társulathoz. A bábszínház sokszínűsége ragadta meg, hisz a színészkedés mellett ott van a bábok mozgatása, az ének, a tánc, szóval nagyon összetett feladatat, mondta a színész. A gyerekek hálás közönség, ugyanakkor a legkritikusabbak is, hisz ők aztán tényleg nem hagyják szó nélkül, ha valami nem igaz, ha unott az előadó, ha nem lelkes - azonnal érkezik a visszajelzés. Persze akkor is, ha élvezik az előadást, s ettől szép nekik játszani, tette hozzá Vitányi-Juhász István.

Az előadás után a gyerekek is kipróbálhatták a hangszerket

Müller Orsolya, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezője elmondta, örülnek, hogy nagy siker a bababérlet, s szeretnék ezt a kezdeményezést a következő évadban hagyománnyá nemesíteni.

Képek:


Címkék: színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!