Retró hét az Acsádyban


2018-01-19 16:03:02  | cikk: Babos Petra  | 


Retró hét az Acsádyban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája tavaly első ízben szervezte meg azt a történelmi témájú kiállítást, amely Megemlékezés a világháborúk és a Don-kanyar hősi áldozatairól címet viselte. A sikereken felbuzdulva, idén Azok a ?60-as, ?70-es, ?80-as évek címmel szerveztek projekthetet az iskola tanulóinak.
A rendezvényt pénteken délután nyitották meg, amikor is a gazdag anyagból összeállított kiállítást tekinthették meg a tanulók. A tárlaton régi, korabeli ruhák, használati cikkek és eszközök segítik a visszaemlékezést.
Györke-Horváth Tünde szervező, történelem szakos tanár, köszöntőjében elmondta a tárlat ötletét tanítványaik adták, amikor elkezdték történelem órára hozni a tárgyi emlékeket, pénzeket, fényképeket a világháborúról. Ekkor döntöttek úgy, hogy tárlatot rendeznek belőle.
-Nem titkolt célunk, hogy hagyományt teremtsünk: felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy iskolánkban is vannak érdeklődő tanulók, akik szívesen tájékozódnak, kutatnak a múltban. A lelkes gyűjtőmunka eredményét az aulában kihelyezett tárlókban és a könyvtárban tekinthetik meg az érdeklődők egy héten keresztül - emelte ki a tanárnő.
A kiállítás gazdag anyagból állt össze

Ipsicsné Nagy Erzsébet közismereti igazgatóhelyettes a program kapcsán elmondta, a hét eseményeit igyekeztek színesen összeállítani, nagy örömükre a diákok is aktívan bekapcsolódtak a tárlat anyagának összeállításába.
A kiállítás mindennapjait előadásokkal teszik gazdagabbá, így hétfőn Kositzky Attila nyugalmazott altábornagy tart majd előadást A katona és a társadalom címmel. Kedden Lóky György, szerdán Mátics Tibor érdekfeszítő prezentációját hallhatja majd a népes diáksereg. Csütörtökön Tulok-Végh Natália és Matting Norbert retró slágerekkel gondoskodik a kiváló hangulatról, valamint retró játékok és divatbemutató is színesíti a hét eseményeit.
A kiállítás megnyitója után Szabó Rita könyvtáros „Pápa a ?60-as,?70- es, ?80-as években” címmel tartott előadást a diákoknak, majd retró ételeket kóstolhattak a tanulók a szakács képzésben résztvevők jóvoltából.
Mihali Lilla szakoktatótól megtudtuk, a tanulók tudásuknak megfelelő ételt készítettek, így volt szendvics, bukta és bugyelláris is, ami hasonló a pogácsához, valamint Dunakavicsot is nassolhattak az édesszájúak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!