Két pápai versenyző a magyar tollaslabda válogatottban


2018-01-18 12:15:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Két pápai versenyző a magyar tollaslabda válogatottban főképe
A Magyar Tollaslabda Szövetség január 12 és 14. között rendezte meg a Nation to Nation nemzetközi tollaslabda csapatversenyt, melyen pápai játékosok is szerepeltek. Az U13-as, nemzetközi seregszemlére hét ország (Csehország, Dánia, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország) csapatát hívta meg a szervező, mellettük szerepelt a magyar válogatott. A lebonyolítás körmérkőzéses formában zajlott, azaz minden ország hét csapattalálkozót játszott. Egy ilyen összecsapáson kilenc mérkőzésen léptek pályára a csapatok: három fiú egyes, három lány egyes, egy fiú-, egy lány- és egy vegyes páros. A magyar válogatottba két pápai utánpótlás-versenyző, Szabó Zsófi és Horváth Csanád is meghívást kapott, akiket az egyéni mérkőzésekre erősorrendbe kellett állítania a magyar csapatnak: Csanád a második fiú, Zsófi a negyedik lány helyet kapta.
- December közepén egy válogató edzőtáborban vettünk részt, ahol a behívott 15 versenyző között Nagy Eszter, Szabó Zsófi és Horváth Csanád személyében három pápai játékos is szerepelt - tájékoztatott Horváth Attila, a gyerekek felkészítője. Nagyon jól dolgoztak a fiatalok, amit a szövetségi kapitány is megerősített. Szilveszter napján kaptuk az értesítést, hogy Zsófi és Csanád tagja lesz a csapatnak. Összesen nyolc játékos kapott meghívót, büszkén mondhatom, hogy rajtunk kívül csak Szegedről szerepelt két fő a csapatban, a többi egyesület (Érd, Pécs, Nyíregyháza és Győr) egy-egy játékosa kapott lehetőséget. Ami az eredményeket illeti, mindketten jól teljesítettek, hasznos tagjai voltak a csapatnak. Csanád a maximális 14 mérkőzésből 13 meccsen játszott, ezek közül 11 alkalommal nyert, két mérkőzést vesztett. Mindegyik veresége a dán csapat elleni mérkőzésen született. Itt is nagyon közel volt legalább a játszmanyeréshez, hiszen az egyesben az első szettben játszmalabdája is volt, de sajnos szoros küzdelemben elúszott a játszma, majd később a mérkőzés is. Zsófi is pályára lépett mindegyik mérkőzésen. Összesen nyolc alkalommal kapott játéklehetőséget, amelyet négy győzelem-négy vereség arányban hozott. A gyerekek tudásuk legjavát hozták. Néhány új elem is megjelent a játékukban. Vannak hibáik, amiket ha sikerül kiküszöbölni, még eredményesebbek lehetnek.
Horváth Attila hozzátette, nagy örömükre a magyar csapat a végső elszámoláskor Dánia mögött a második helyen végzett, ami teljesen reális helyezés, hiszen a skandinávok jobbak voltak mindenkinél. - Nagyon jó hangulatú, a gyerekeknek élményt és sikert nyújtó verseny volt. Szurkoltak egymásnak, ami jó közösséggé kovácsolta a fiatalokat. Bízunk benne, hogy lesz még lehetősége pápai tollaslabdázónak a közeljövőben hasonló megmérettetésben részt venni - bizakodott a pápaiak edzője aki hozzátette, Horváth Csanád a január 20-ai hétvégén a szlovén Medvodében szerepel egy nemzetközi versenyen, ahová szintén a Magyar Tollaslabda Szövetség nevezte be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!