Farsangi átalakulás a katolikus iskolában


2018-01-17 20:06:58  | cikk: Babos Petra  | 


Farsangi átalakulás a katolikus iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában a Szegedi Látványszínház előadását láthatták és hallhatták az alsós diákok.
Garami Mónika színész elmondta, a katolikus iskolába már nem első ízben jöttek, hiszen tavaly már megörvendeztették az iskola diákjait környezetvédelmi témájú meséjükkel.
-Mi nemcsak zöldiskolába vagy öko óvodákba megyünk el, hanem bárhová, ahová csak hívnak minket. Öröm számunkra, ha nemcsak ilyen intézményekbe kapunk meghívást. A mostani mese, a Farsangi átalakulás, melyben az egészséges életmód és táplálkozás is szerepet kap. Az előadásban a gyerekek már meglévő ismereteit elevenítjük fel, vagyis mi nem tanítani akarjuk őket, hanem a már meglévő tudásukat megerősíteni. A mesében a tigrist kicsúfolják, mert kicsi, összetalálkozik a szilveszteri szerencsemalaccal, aki pedig büdös, ezért nem akar vele senki barátkozni. A gyerekek megtanítják a malacot arra, hogyan kell mosakodni, elmondják neki, hogy hogyan táplálkozzon egészségesen. Természetesen a tigrist is tanítják, neki elmondják, hogy nem verekedéssel kell megoldani, ha kicsúfolják, hanem okosodni kell. A végén a farsangi bálban kötünk ki - mesélte a színész, majd hozzátette, a színház több mint hét éve működik már.
A diákok nagyon élvezték az interaktív előadást. A Szegedi Látványszínház előadásában egy igazán zöld tanmesét láthattak, mely a barátságról, a kitartásról, az önzetlenségről, a levegő tisztán tartásának módszereiről, az ünnepi étkezéseket követő mozgással és egészséges étkezéssel teli életmódról és a hidratálásról szól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!