Anyakönyvi hírek 2017-ből


2018-01-09 16:23:21  | cikk: Babos Petra  | 


Anyakönyvi hírek 2017-ből főképe
352 gyermekszületés, 156 házasságkötés és 621 haláleset - ezek a 2017. évi pápai anyakönyvi számadatok. 2017-ben 3 fő tett állampolgársági esküt Pápán és szerezte meg a magyar állampolgárságot - nyilatkozta hírportálunknak Kázmérné Erdélyi Szilvia anyakönyvvezető, aki elmondta, a gyermekszületés és a házasságkötések száma kicsit csökkent az előző évekhez képest, viszont a halálozások száma nőtt.
-Egyre többen veszik igénybe a külső helyszínen történő házasságkötéseket, legkedveltebb az Esterházy-kastély, a Malom-tó és az Edvy Malom Fogadó - emelte ki az anyakönyvvezető, akitől megtudtuk, tavaly a legnépszerűbb lány-és fiúnevek a külföldi szappanoperákból átvett nevek voltak, amelyeket természetesen a magyar helyesírás szabályai szerint írnak le.
2018. január 1-től a közigazgatási hatósági eljárás szabályai változtak. Így az anyakönyvi eljárásra vonatkozó szabályok is módosultak. Életbe lépett az elektronikus ügyintézés, anyakönyvi eljárásban azonban nincs lehetőség az elektronikus úton történő kapcsolattartásra. A kérelmek előterjesztésekor feltétel a személyes megjelenés, a személyes jelenlét, ez alól az a kivétel, aki az anyakönyvi kivonatát elektronikus úton igényli.
Végül az anyakönyvvezetőtől megtudtunk, 2018-ban január 9-ig 13 kisgyermek született, két házasságkötést regisztráltak és 15 fő halt meg.
Az anyakönyvi hivatal továbbra is a Járási Hivatal épületének földszintjén, a megszokott időben, vagyis kedden 8.00-12.00 óra, szerdán 8.00-17:00 óra, míg pénteken 8.00-12.30 óra között várja az ügyfeleket.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!