Egyelőre új edzővel sem megy a Motax Pápa KC-nak


2018-01-05 22:01:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egyelőre új edzővel sem megy a Motax Pápa KC-nak főképe

Idei első fellépésén a Motax Pápa KC az NB I/B-s tabella hatodik pozícióját birtokló Baját fogadta a Városi Sportcsarnokban. A hazaiak számára - függetlenül a hét helynyi különbségtől - csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek, tekintve hogy a vendéglátók legutóbbi négy bajnokijukon nem tudtak nyerni és visszacsúsztak a mezőny utolsó előtti helyére. Meglepődve tapasztalhatták a nézők, hogy már nem Vajda Balázs, hanem Molnár István személyében új tréner ült a hazaiak kispadján, de erről majd később... Nagy elánnal, a Kálmán, Fülöp, Horváth G, Schveighoffer, Keller kezdő ötössel vetette magát a mérkőzésbe a Pápa, mely Kálmán és Horváth G. középtávolijával 4-0-val kezdett, majd Pongó triplájával felzárkóztak a vendégek. Az egál közeli állás egészen a negyed közepéig megmaradt, ekkor Mándity vette a hátára a csapatot és ötpontos előnyhöz juttatta övéit. A hazai időkérés és Fülöp hármasa után úgy tűnt, sikerült rendezni a sorokat (14-14), ám mint később kiderült, a PKC-nak ebben a negyedben ez volt az utolsó kosara, a Baja viszont Pongó, Mándity és Vukicevic kosaraival hét pontra hizlalta a vendég fórt (14-21). A második negyedben triplafesztivált rendeztek a vendégek, Délity két gyors hármasára Schveighoffer válaszolt (22-29), ezután az első félidőben négy hármas kísérletéből hármat bedobó Kovács növelte tovább a különbséget. Ezt leszámítva is biztos kézzel dobták a duplákat a bajaiak, a félidőben 36-53 állt a táblán. 5-0-val kezdte a második félidőt a Motax, ez sem zavarta meg Délity-t, hogy egy újabb triplát helyezzen el a hazai gyűrűben (41-56). A biztos vezetés tudatában sem vett vissza a tempóból a vendég gárda, a kinti dobások továbbra is ültek, Fülöp utolsó másodperces hármasával sikerült belátható közelségben maradni (56-71). Kálmánnal a soraiban kiválóan, nagy szívvel játszott az utolsó felvonásban a PKC, minden pontért megküzdött, Hadnagy Bence vezérletével sikerült öt pontra zárkózni (75-80). Sajnos a fordítás már nem sikerült, apró technikai hibák, eladott labdák, na meg egy véleményes játékvezető ítélet miatt 77-84 arányban alulmaradtak a vendéglátók.

Motax Pápa KC - Bajai Bácska FKE 77-84 (14-21, 22-32, 20-18, 21-13)

Motax Pápa KC: Kálmán 22/6, Fülöp 15/6, Horváth G. 11, Schveighoffer 7/3, Keller 10, cserék: Hadnagy 11/6, Horváth A. 1, Vajda B., Présing, Kasza, Kocsis, Németh A.

Molnár István: Meglepett, ugyanakkor nagyon jólesett a pápai csapat felkérése, hiszen korábban csak ellenfélként jártam a pápai sportcsarnokban. Szeretnék segíteni, igaz sok időm nem volt még megismerni a csapatot, mindössze négy edzést tudtam tartani. Ami a mai találkozót illeti, a második negyedben kétpontos hátrányban négy labdát szórtunk el zsinórban, amit az ellenfél ki tudott használni. Úgy vélem, a Baja megérdemelten nyert ma, ennyivel jobbak voltak, de fogunk mi még ennél jobban is kosárlabdázni.

Hernádi Tamást, a Motax Pápa KC elnökét az edzőváltás okairól kérdeztük:
- Vajda Balázs az elmúlt év decemberében jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudja 100 százalékosan ellátni az első csapat vezetőedzői feladatát, emiatt a vezetőségnek gyorsan új edző után kellett néznie. Számba vettük a lehetséges jelölteket, végül Molnár Istvánra esett a választásunk, aki korábban a Veszprémet, a Törökbálintot, a Salgótarjánt is irányította. István nyolc éve már Pápán él, így félig pápainak mondhatjuk. Elvárásunk vele szemben, hogy benntartsa a csapatot és megőrizzük NB I/B-s tagságunkat.

A bajnokság hétközi hazai fordulóval folytatódik, január 10-én szerdán, 17:45-től a Debrecen U23-as alakulata pattogtat Pápán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!