140-en búcsúztatták futással az évet


2017-12-31 15:49:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


140-en búcsúztatták futással az évet főképe
Hosszú évek óta hagyomány városunkban, hogy az óév utolsó sporteseménye a szilveszteri örömfutás és futóverseny. A tradíció 2017-ben sem szakadt meg, hiszen sok fiatal és idős gyülekezett izgatottan a vasárnapi ebéd után és az esti buli előtt a Fő téren. Az idei rendezvényt is a Hét Csillag Egyesület ostormenete vezette fel, immár kilencedik alkalommal. A mintegy 25 fős hagyományőrző csapat megmozdulásával azt a tradíciót kívánta megidézni, miszerint egykor a jeles napok alkalmával ostorral való tiszteletadást végeztek, amivel elűzték a rossz, ártó gondolatokat az utcákról és a terekről, lehetőséget adva a jobb, boldogabb jövőnek. Az ostor hangos pattogtatása a hagyomány szerint a lélek emelkedését is szolgálta, egyúttal az ostor hangja összeköti az eget és a földet. A Fő térre érkezést követően a futók percei következtek, a közös zenés bemelegítés után a szilveszteri testmozgáson három táv közül választhattak az érdeklődők: a 14 év alattiakra és az 50 év felettiekre egy kör, azaz körülbelül ezer méter várt, a 15-30 év valamint a 31-50 év közöttieknek két kört kellett teljesíteniük a belvárosban. Szerencsére az időjárás kegyes volt mindenkihez, így elmondhatjuk, hogy siker koronázta a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ azon törekvését, miszerint az év utolsó óráiban lehetőséget teremtsenek a találkozásra kicsiknek, nagyoknak a mozgás és a jókedv kíséretében. Összesen végül 140-en vettek részt a futóversenyen és dicséret illet mindenkit, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki az örömfutásra is maradt. A célba érkezést követően mindenkinek forró teával kedveskedtek a szervezők, korcsoportonként és nemenként az első három helyezett érem- és tárgyjutalomban részesült, melyeket dr. Áldozó Tamás polgármester adott át.

Eredmények:

14 év alatti fiúk
1. Figerl Boldizsár
2. Krasztel Günter
3. Zámbó Zsombor

14 év alatti lányok
1. Szegedi Boglárka
2. Vesztergom Bettina
3. Tamás Luca

15-30 év közötti férfiak
1. Szalai Benjámin
2. Kiss Gergő
3. Kovács Kristóf

15-30 év közötti nők
1. Lendvai Luca
2. Gulyás Anna
3. Sztupák Regina

31-50 év közötti férfiak
1. Tamás Attila
2. Pethő István
3. Györgyi Péter

31-50 év közötti nők
1. Cserkuti Zsófia
2. Szi Virág
3. Pongrácz Barbara

50 feletti férfiak
1. Turbók Jenő
2. Szautner Mihály
3. Ralf Schweer

50 feletti nők
1. Szabó Bernadett
2. Burján Ernőné

65 év feletti férfiak
1. Kiss László
2. Gacs Tamás

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!