Belügyminisztériumi forrás a Rozmaring utca járdafelújítására


2017-12-29 15:43:45  | cikk: HuHa  | 


Belügyminisztériumi forrás a Rozmaring utca járdafelújítására főképe
15.567.500 forintot nyert el Pápa Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter által kiírt belügyminisztériumi pályázaton a Rozmaring utcai járda felújítására. A képviselő-testület áprilisban határozott a pályázat benyújtásáról, a döntés a napokban született meg, s vált nyilvánossá.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, három jogcímre lehetett pályázni: belterületi utak, járdák, hidak felújítására; kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására; óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra fejlesztésre. Az önkormányzatok csak egy pályázatot nyújthattak be, Pápa az első konstrukcióban indult a Rozmaring utcai beruházással.
-A támogatás a teljes beruházási költség maximum 65 százaléka lehetett, ezt a támogatási mértéket az önkormányzat adóerő képessége alapján határozta meg a pályázat kiírója. A Rozmaring utcai járdafelújítás beruházási értéke 23.950.000 Ft, a szükséges 8 millió forintos önrész vállalásáról már korábban döntött a képviselő-testület, arra a 2017-es költségvetésben előzetesen már kötelezettséget vállaltunk - tájékoztatott a polgármester, hozzátéve, az elnyerhető maximum összeget kapta meg a város a fejlesztésre. A beruházás a támogatási szerződés megkötését követően kezdődhet meg, vélhetően a jövő évi első járdafelújítások között szerepel majd a Rozmaring utcai.

Pápán túl egyébként a járás 18 községe nyújtott be hasonló pályázatot a Belügyminisztériumhoz, többségük szintén belterületi utak, járdák, hidak felújítására, de a másik két jogcímen is pályáztak. Magyargencs például szintén utak, járdák felújítására pályázott és nyert 10 millió forintot meghaladó összegű támogatást, Homokbödöge sportcélú fejlesztésre kapott közel 13 millió forintot, Pápakovácsi pedig önkormányzati intézményfelújításra 28 milliót fordíthat a pályázatnak köszönhetően. A 19 település összesen 228.760.305 forintot nyert el a - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől. A támogatásokra a kormánynak az a határozata nyújtott lehetőséget, melyet az egyes települési önkormányzatok feladatellátásának támogatása érdekében történő előirányzat-átcsoportosításról hozott.


Képek:

nincsenek képek


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!