Szívből köszönöm Uram... - Nagy sikerű koncertet adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara


2017-12-23 21:01:26  | cikk: ha  | 


Szívből köszönöm Uram... - Nagy sikerű koncertet adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara főképe

Hagyomány már, hogy a pápai adventi koncertek sorát - melyből városunkban igazán gazdag a kínálat - Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi fellépése zárja. A helyszín évek óta az evangélikus templom, melynek erre az alkalomra a karzata is megtelik.

Ebben az évben többek közt Bárdos Lajos harmadik miséje, Mascagni Parasztbecsületéből az Ave Maria, Mozart Dicsérjétek az Urat című műve és Faure Racine-himnusza műve csendült fel. Az alkalomnak vendége is volt, Melkovics Zoltán operaénekest kérték fel szólóéneklésre. Az alkalmon ezúttal is közreműködött a kórus állandó kísérőjeként a Mészáros Sándorné, Nagy Tiborné, Nagy Tibor és Illés Csaba alkotta kvartett. A vers és a próza sem hiányozhatott az ünnepi programból, Babos Tibor és Gosztola István tolmácsolta a szép gondolatokat.

Zsúfolásig megtelt az evangélikus templom a koncertre

Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy nem kifejezetten karácsonyi dalokból állította össze a repertoárt, de mindenképp olyan énekeket keresett, melyek az Urat dicsőítik és segítik a hamarosan beköszönő ünnep átélését. A kórusnak idén kevesebb idő állt rendelkezésére, hogy felkészüljön az adventi nagykoncertre, mert sok felkérésük volt az ősz során, de hosszabb próbákat tartottak, így sikerült behozni a lemaradást.

Az evangélikus templomban tartott koncert ebben az évben is felejthetetlen élményt jelentett a közönségnek, a csodálatos dallamok betöltötték a teret és a szíveket - tökéletes alkalom volt arra, hogy lelkünket felkészítsük az ünnepre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!