Ajándék beteg gyermekeknek


2017-12-22 01:09:21  | cikk: pt  | 


Ajándék beteg gyermekeknek főképe
Összesen 450 ezer forint értékben osztott szét adományt kilenc, súlyosan beteg gyermeket nevelő család között az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány csütörtök délután a városházán.
Vörös Ibolya, a 2008-ban létrehozott alapítvány kuratóriumi tagja elmondta: a rászorulók számára olyan gyógyító eljárásokhoz, műtétekhez, továbbá gyógyászati segédeszközök és diagnosztikus eszközök, gyógyhatású készítmények, gyógyszerek megvásárlásához nyújtanak segítséget, amiket a társadalombiztosítás nem, vagy csak részben finanszíroz. Emellett indokolt külföldi gyógykezelést vagy műtétet is támogatnak. Az alapítvány - melynek céljai között szerepel a betegségmegelőzés és az ezzel kapcsolatos felvilágosító tevékenység is - a Pápa város közigazgatási területén élő, 18. életévnél fiatalabb személyeknek vagy családjuknak biztosít támogatást.
Vörös Ibolyától megtudtuk, amíg nem ismerte meg a lakosság az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt, nehezen tudtak adományokat gyűjteni. Hozzátette, a jótékony célokat szolgáló szervezet ismertté válásában nagy szerepe volt többek között a helyi védőnőknek, házi gyermekorvosoknak, az önkormányzat szociális területen dolgozó munkatársainak, no meg a média képviselőinek, akik hírt adtak a beteg gyerekeket rendszeresen támogató alapítvány tevékenységéről. A kuratóriumi tag megjegyezte, az évek alatt az ismertségük egyre szélesebb körű lett. Az adó egy százalékából érkező támogatások, valamint magánszemélyek, civil szervezetek, gazdasági társaságok felajánlásaiból valósítják meg az adományozásokat, de például a Veszprém megyei Napló idei karácsonyi gyűjtésének is az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány a kedvezményezettje, az ebből az akcióból befolyt összeget december 22-én adják át.
Az alapítvány a bevételéből szociálisan rászoruló, maradandó egészségkárosodással, fogyatékossággal élő gyermekeket támogat. Ezúttal kilenc család egyenként 50 ezer forintos nagyságrendben kapott gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket, gyógyászati segédeszközöket, illetve egy gyermek esetében az otthona akadálymentessé tételének költségéhez nyújtanak anyagi hozzájárulást. Vörös Ibolya hangsúlyozta, előzetesen egyeztettek az érintettekkel arról, mire van szükségük, és ezek alapján állították össze az ajándékcsomagokat.
Emellett az alapítvány javára jótékonysági koncertet és irodalmi estet szervez a 7mérföld Közhasznú Nonprofit Kft. - eredetileg december 17-én tartották volna az eseményt, ám az az egyik fellépő betegsége miatt elmaradt, de a tervek szerint a 2018 elején bepótolják.

Képek:


Címkék: adomány | jótékonyság
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!