Karácsonyi koncert az Erkelben


2017-12-21 21:24:19  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi koncert az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy tavasszal és karácsony előtt koncerttel örvendeztetik meg a szülőket. Így történt ez a hétvégén is, amikor két teltházas hangversenyen lépett fel az iskola kórusa. A bensőséges koncerten az Éneklő Szülők Kara, az 5.a. z. 6.a. z. kórusa, a tagozatos nagykórus, a 8. z osztály, a Minikórus és a Nótafa lépett fel.
A koncert elején Heizer Zoltánné igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, újra meg újra bebizonyosodik, hogy együtt zenélni, együtt énekelni jó.
-A karácsonyi éj varázslatát valószínűleg mindnyájan ismerjük. Bár napjainkra az ajándékozás rendkívül fontos momentuma lett az ünnepnek, mégis a karácsonyi éj misztikuma, csodája nem múlt el. Az az érzés, ami karácsonykor uralkodik el rajtunk, csodálatos és leírhatatlan. Olyan békés, és meghitt, szeretetet érzünk az egész világ felől, megragad minket, és mi átadjuk másoknak, legfőképpen a szeretteinknek. Ez az az ünnep, melynek valódi tartalma a legelevenebben él ma is. Karácsony este minden elcsendesedik, a közlekedés leáll, és ha olyan szerencsénk van, hogy hó is esett, a csend még teljesebb. Karácsony ünnepe azt az érzést ajándékozza nekünk, amire a legnagyobb szükségünk van: szeretnek, és mi is szerethetünk. Vajon miből táplálkozik ennek az ünnepnek az ereje, nemzedékeket átívelő, el nem múló csodája? És vajon mi élteti bennünk a vágyat, hogy mi magunk is részesei lehessünk ennek a csodának? A karácsony gyermekségünk ünnepe. Gyermekként éljük át újra és újra a készülődésben, az örömöt szerző megajándékozásban az érzést. Ma a csoda, gyermekeink énekhangjában válik valóra. Adjunk teret a dalnak, a zenének, töltse be az aulát a meghittség, a szeretet melege. Álljunk meg egy kicsit ebben a rohanó világban - mondta az igazgatónő, akitől megtudtuk, az est során közel 230 gyermek, 15 hangszeres kísérő és szólisták léptek színpadra.
A kórusok elsősorban karácsonyi dallamokat adtak elő, amit a közönség vastapssal jutalmazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!