Leégett egy szoba - Katasztrófavédelmi gyakorlat


2017-12-21 21:10:03  | cikk: Babos Petra  | 


Leégett egy szoba - Katasztrófavédelmi gyakorlat főképe
Elégtek a szobában lévő bútorok és a karácsonyfa, leégett egy szoba ma délután a Teveli úton. De nem kell megijedni, ez csak a helyi katasztrófavédelem tűzoltási gyakorlata volt. A programra a város középiskoláiból is érkeztek diákok.
Kovács Péter tűzoltó alezredes, megyei főfelügyelő elmondta, a pápai tűzoltók ezúttal egy lakástüzet imitáltak.
-Berendeztünk egy konténert, mint egy lakást. Meggyújtottuk a karácsonyfát, s közben megnéztük, hogy hogyan tud egy lakás kiégni, milyen nagy a füstfejlődés, s milyen veszélyei vannak ennek - emelte ki a tűzoltó alezredes, aki hozzátette, a látványos bemutatókon keresztül a diákokban sokkal jobban tudatosul, hogy mennyire vigyázni kell, nehogy otthon lángra kapjon valami.
-Mindig felhívjuk a figyelmet, hogy mit kell tenni, ha tűz van, kiemelve, hogy az emberekre mennyire kell vigyázni. Karácsonykor a száraz fa könnyen meggyulladhat, a fényfüzérekkel is vigyázni kell, hiszen ezek is lángra kaphatnak, tehát sosem szabad felügyelet nélkül hagyni a fát a lakásban - tette hozzá.
A diákok a bemutató során tapasztalhatták, hogy egy lakást milyen gyorsan tud égni, amelyben a pápai lánglovagok aztán pillanatok alatt eloltották a tüzet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!