Egyirányú lesz a Teleki utca felső szakasza


2017-12-21 08:03:42  | cikk: HuHa  | 


Egyirányú lesz a Teleki utca felső szakasza főképe
Szombattól egyirányúsítják a Teleki utca Veszprémi út és Wesselényi utca közötti szakaszát - jelentette be tegnap Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, a döntésre azért volt szükség, mert a reggeli iskolakezdés előtt és a tanítás végén rettenetesen nagy gépjárműforgalom van az utcában.
-A Weöres Sándor Általános Iskola vezetése jelezte, hogy az utcában komoly torlódások alakulnak ki reggel és délután és ez balesetveszélyes helyzeteket teremthet - idézte fel az előzményeket. Az önkormányzat forgalomszámlálást végeztetett, hogy megállapítsák a jellemző haladási irányt, ez alapján született meg a javaslat arra, hogy a Teleki utca ezen szakasza egyirányú legyen, méghozzá a Veszprémi út felől. A képviselő az egyik közösségi portálon a terveket nyilvánosságra hozta, várva a lakossági véleményeket.
-Pozitív vélemények érkeztek az utca egyirányúvá alakításáról, és az iskola vezetése, illetve több pedagógus is jelezte, hogy egyetért a forgalmi rend megváltoztatásával. Ezáltal biztonságosabbá válik a Teleki utca e szakasza, megszűnik a torlódás és a balesetveszély.
A Veszprémi út felől lehet majd behajtani a Weöres-iskolához 

A döntés megszületett és most realizálódik: a Városgondnokság már kihelyezte az egyirányú utat jelző táblát a Teleki utca felső végére és a behajtani tilos jelzést a Wesselényi utcai sarokhoz, valamint a Wesselényi utcán mindkét irányból jelzik a bekanyarodás tiltását. A táblákat egyelőre lefedték, a Városgondnokság tájékoztatása szerint szombat reggelre veszik le a takarást, így akkortól lép életbe az új forgalmi rend.
A táblákról szombat reggelre veszik le a takarást, akkor lép életbe az új forgalmi rend

Ez azt jelenti, hogy szombattól a Teleki utca egyirányú lesz a Wesselényi utcai kereszteződésig, vagyis erre a szakaszra csak a Veszprémi út felől lehet majd behajtani.
A képviselő bízik abban, hogy a januári tanításkezdésig az erre közlekedők számára megszokottá lesz az új forgalmi rend és az iskolához igyekvők számára sem okoz majd fennakadást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!