Német Nemzetiségi Napot tartott a PNKÖ


2010-05-09 11:05:31  | cikk: Babos Petra  | 


Német Nemzetiségi Napot tartott a PNKÖ főképe
Május 8-án, szombaton délután tartotta a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat hagyományos nemzetiségi napját. A Munkácsy Mihály Általános Iskola tornatermében tartott rendezvényen Kántor Péter, a PNKÖ elnöke köszöntötte a megjelenteket, többek között a leinefeldei delegációt, Pápa város képviselőtestületének megjelent tagjait és az összegyűlt érdeklődőket.
- A nemzetiségi programunk egész héten zajlott. Tegnap egy kiállítás megnyitót tartottunk, ma délelőtt a szépkiejtési versenyt, most pedig az ovisok és kisiskolások kulturális bemutatóját láthatják a megjelentek- mondta el az elnök. Beszédében kiemelte a hagyományőrzés fontosságát és annak ápolását is. A műsoron Vajda Péter Lakótelepi Óvoda nemzetiségi csoportjának kedves, táncos, énekes produkcióját láthatták először az érdeklődők, majd a Munkácsy Mihály Általános Iskola nemzetiségi osztályai léptek fel német dalokkal, versekkel. A 4. n osztályosok éneklése után Sztupák Lászlót hallhatta közönség. A 3. n osztályos diákok a Brémai muzsikusokból adtak elő részletet. A színvonalas program ezután furulyazenével folytatódott, majd Tamás Stella adott elő egy vidám történetet nyelvjárásban. A kulturális program befejezéséként Al-Mawed Omar mondta el a szépkiejtési versenyen is díjnyertes monológját, majd az iskola néptáncosai mutatkoztak be.
Bíró Tamásné, az Idegennyelvi Munkaközösség vezetője bemutatta az ez alkalomra a gyerekek által készített rejtvényfüzetet, melynek készítését Áldozó Tamás alpolgármester és a pápai Német Kisebbségi Önkormányzat támogatott.
A program zárásaként Siegfried Klapprott leinefeldei polgármester megköszönte a színes előadást és egy könyvet ajándékozott Leinefeldéről dr. Kovács Zoltán polgármesternek, Egyházi Viktornénak, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatónőjének és Kántor Péternek, a PNKÖ elnökének.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!