Karácsonyi ajándék a Teuton lovagrendtől


2017-12-21 07:55:49  | cikk: HuHa  | 


Karácsonyi ajándék a Teuton lovagrendtől főképe
Idén karácsony előtt is értékes ajándékkal érkezett városunkba az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend, mely évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a várossal és rendszeresen adománnyal segíti a rászorulókat. A karácsonyi ajándékozás több éve a Fenyveserdő bölcsődét és a Szent Anna Katolikus Óvodát érinti, ezúttal 400-400 euro értékű édességet és gyümölcsöt kaptak a kicsik, de ezen túl ruhaadományt is hoztak a városban élő rászorulóknak.
Az óvoda karácsonyi ünnepségén adták át a Teuton lovagok az ajándékot

A kedves meglepetést kedden délelőtt adták át az intézményeknek, a Szent Anna Óvoda Tücsök csoportja pedig karácsonyi műsorral készült a vendégek tiszteletére, mellyel a betlehemi történetet, Jézus születését idézték fel dalok, versek segítségével. Az ünnepi alkalmon jelen volt Klaus Blos, a lovagrend nagymestere, Rátosi Ferenc magyarországi komtur, dr. Mail József apát, plébános, valamint dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Szíjártó László plébános, akik szintén tagjai a rendnek.
Az ünnepi műsort Klaus Blos köszönte meg az óvodapedagógusoknak és a kicsiknek, boldog karácsonyt kívánt mindenkinek, majd a rend jelenlévő tagjai kiosztották a csomagokat a gyermekeknek, akik tapssal és ujjongással vették át az ajándékot.
Klaus Blos, az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend nagymestere egy óvodással

A nagymester felidézte, 21 éve járnak rendszeresen Pápára és nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítaniuk a város vezetésével és a katolikus egyházzal. Az idén is többször hoztak már adományt, legutóbb a kórháznak és az idősek otthonának, és nagy mennyiségű gyermek tápszert juttattak el Pápára.
-Összesen 27 szállítmány érkezett Pápára, Hévizre és Sümegre, ezek értéke elérte az 1,6 millió eurót - mondta el Klaus Blos, kiemelve, hogy a lovagrend ezt a tevékenységét nem pénzért, hanem társadalmi felelősségvállalásból végzi, és a rászoruló felnőtteken kívül a gyermekek segítése a legfontosabb számukra.
-A lovagrend számára természetes, hogy karácsony előtt felkeres oktatási intézményeket és adománnyal kedveskedik. Pápa a szívünk csücske és minden évben eljövünk ide, emellett pedig Sümegre és Hévizre viszünk ajándékot - ezt már Rátosi Ferenc a rend magyarországi komturja osztotta meg hírportálunkkal. Mint mondta, Németországban nagyon sok támogatója van a rendnek, több cég segíti a karitatív munkát, így az ő gyűjtésük, szponzorálásuk ad lehetőséget a támogatásra.
A kicsik nagyon örültek az ajándéknak

Veisz Endréné óvodavezető az idei adományátadás kapcsán úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a lovagrend évek óta támogatja az intézményt, ebben az évben 107 kisgyermeket nevelnek, valamenyiüknek jutott egy-egy csomag. De nemcsak karácsonykor segítik őket, támogatták a tornaterem felújítását és sok játék is érkezett már az intézménybe a lovagrend jóvoltából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!