Madárlesen - Hencz Péter fotókiállítása


2017-12-20 21:11:27  | cikk: ha  | 


Madárlesen - Hencz Péter fotókiállítása főképe

Gyönyörű madarakat láthatunk közelről, természetes környezetükben Hencz Péter természetfotós első önálló kiállításán a Huszár Közösségi Ház első emeleti nagytermében. Hencz Péter gyermekkora óta szenvedélyes természetjáró, elkötelezett madárvédő, 2003 óta pedig társult ehhez a fotózás is. Mint mondta, a madarak természetesen mindig elsőbbséget élveznek, egy fénykép kedvéért sem zavarná meg őket. Talán épp ez adja a fotók utánozhatatlan világát: érezhető, hogy a madarak nyugodtak, békések, biztonságban érzik magukat.

A képek alatt rövid ismertető olvasható a madarakról

A fotók jó része környékünkön készült, a Bakonyalján és a Marcal-medencében. Értékes területek ezek, mondta Hencz Péter, aki közel 250 fajt kapott már lencsevégre itt. Mint mondta, olyan madarakat is láthatunk a képeken, melyek valaha előfordultak erre, de a természetes élőhelyek csökkenésével eltűntek innen, majd az aktív környezetvédelmi tevékenységnek köszönhetően visszatértek a környékre. Külön kiemelte azt a fényképet, amit darvakról készített, hisz ez a faj közel száz évig elkerülte ezt a vidéket, de most visszatért ide.

Kovács Attila ornitológus nyitotta meg a tárlatot

A kiállítást Kovács Attila, a Bakonyi Természettudományi Múzeum ornitológusa nyitotta meg. - A madárfajok fotózása nem egyszerű feladat, speciális felszerelés, a fotózással és a madarak életének megfigyelésével szerzett tapasztalat, lelkesedés, türelem, tudás kell hozzá. A fotósnak meg kell látni és felismerni a jó témát, és azt úgy megörökíteni, hogy hogy mások megláthassák a szépségét - mondta az ornitológus. - A kiállítás legfontosabb mondanivalója a madárvédelem, hisz ahhoz, hogy ilyen jó fotók készülhettek a madarakról, ahhoz először védeni kellett őket aktív, cselekvő módon. És Péter épp ezt teszi segítőivel: járják a környék mocsarait, erdeit, hidegben, esőben vagy tűző napsütésben, kutatják és védik a madarakat - méltatta Hencz Péter tevékenységét Kovács Attila.

Hencz Péter kiállítása azokról az értékekről árulkodik, melyek fennmaradásáért dolgozni és tenni kell - február 15-ig megcsodálhatók ezek az értékek a fotókon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!