Elfogadásra javasolták a részönkormányzatok a rendelet-tervezeteket


2017-12-20 20:04:02  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadásra javasolták a részönkormányzatok a rendelet-tervezeteket főképe
A Pápa Város Képviselőtestületének pénteki ülése előtt mindhárom Pápához csatolt településrészi önkormányzat ülést tartott. A három részönkormányzat együtt tartotta idei utolsó ülését a Városháza kistárgyalójában. A képviselők egyhangúlag elfogadásra javasolták Pápa Város Önkormányzata önkormányzati rendelet-tervezetét a közösségi együttélés szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről és a kedvtelésből tartott állatok tartásáról.
Az első napirendi pontban a közösségi együttélés szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet véleményezték, amelynek módosítására azért volt szükség, mert jogszabályi változások történtek. A 2018.január 1-től hatályba lépő szabályozás közigazgatási szankciókat szabhat meg, mely a kiszabott bírság felső határát jelöli meg.
A második napirendi pontban a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól beszéltek. Ennek kapcsán Benecz Rita, az Emberi Erőforrás Osztály vezetője elmondta, a rendelet megsértése esetén természetes személy 200.000, míg jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet 2.000.000 Ft maximum bírsággal sújtható.
A harmadik napirendként Pápa Város Településképi Arculati Kézikönyvét hagyták jóvá, valamint Pápa Város Településképének védelméről beszéltek. Mezei László főépítész elmondta, az építésügy folyamatos reformokon megy keresztül, ilyen a 2018. januártól hatályba lépő településképi arculat is, melyről külön önkormányzati rendelet szabályoz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!