Adventi hangverseny az Allegrónál


2017-12-19 20:03:10  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi hangverseny az Allegrónál főképe
Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy advent idején, karácsony előtt megörvendeztetik a szülőket, rokonokat és az érdeklődőket növendékeik hangversenyével. Idén a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának díszterme adott otthont a koncertnek.
Szili Gabriella igazgató elmondta, adventben a készülődés, rohanás mellett jól esik a ráhangolódás egy-egy koncerten keresztül az ünnepre. Erre kiváló alkalmat ad a hangversenyük.
Az idei koncertjükön is mindenféle hangszeren játszanak a diákok, a legkisebbektől a nagyokig, több mint harminc műsorszámban.
Az igazgatónő elmondta, az idei évben is sikeres évet tudhatnak maguk mögött. Nagy örömükre sok olyan helyen is felléptek, ahol nem is működik telephelyük. Pénteken szerepeltek a Gyertyafényes adventen is. Nemrégiben rész vettek a megyei zongoraversenyen, ahol arany és ezüst minősítést kapott négy diákjuk. Trombita versenyen is indultak, ahonnét bronzminősítéssel tértek haza. Várpalotán gitár továbbképzésen voltak, ami szintén nagyon jól sikerült.
Szili Gabriella hozzátette, nagy öröm számukra, hogy még mindig sok gyermek szeretne valamilyen hangszeren megtanulni, s vannak olyanok is, aki nemcsak hobbiként, hanem hivatásként is szeretnék választani a zenét.
A meghitt adventi hangversenyen elsősorban karácsonyi dallamok csendültek fel. A koncertet a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!