Felszentelték az Immánuel Közösségi házat


2010-05-08 23:58:55  | cikk: Tóth Tamara  | 


Hálaadó istentisztelet kezdődött ma 15 órakor az Immánuel Közösségi Ház felszentelése alkalmából a református templomban. A pápai egyházközség elnöksége és presbitériuma nevében dr. Böröczky Zoltán főgondnok köszöntötte a megjelenteket.

- Az ember élete folyamatos építkezésből áll. Sokszor építünk, tervezünk, egyre többet, nagyobbat, szebbet és próbáljuk azt fenntartani. Gyülekezetünk elmúlt öt éve is az építkezésről szólt - mondta a főgondnok.

Az ünnepi istentiszteleten Steinbach József, püspök kiemelte, isteni szeretet és támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg ez a csoda: a gyülekezeti ház megépülése. Mint mondta, a hívő ember mindig a hétköznapokban él, hatnak rá az ott zajló események, de nem azok határozzák meg érzéseiket, hitüket, szeretetüket. Akit szeretnek, az megszépül, akit szeretek azt szépnek látom, így a hívő emberen átvilágít az isteni szeretet fénye, akárcsak a mai ünnepségen is. Úgy fogalmazott, azért kaptuk ezt a gyülekezeti házat, hogy Isten gyönyörködhessen benne.

Az istentiszteletet követően ifjabb Márkus Mihály lelkipásztor, a gyülekezeti ház megálmodója egy rövid történeti áttekintést tett az alapkőletétel napjától a mai felszentelésig tartó útról, annak nehézségeiről, gátjairól, feladatairól és örömeiről. A ház építésének mintegy 160 millió forintos költségvetése három forrásból tevődött össze: a „múlt örökségéből”, kártalanításból és két egyházi épület eladásából 94 millió forint, a gyülekezet tagjainak adakozásából 2002-től 33 millió forint, külső adományokból, Pápa Város Önkormányzata által biztosított és egyéb támogatásokból mintegy 13 millió forint gyűlt össze. Az építésben több mint 30 szervezet, vállalkozás, egyéni vállalkozó és számos gyülekezeti tag vett részt.

A város nevében dr. Kovács Zoltán polgármester gratulált a ház felszenteléséhez és megköszönte a belefektetett munkát, hiszen a református gyülekezeti ház előnyeit minden pápai élvezheti.

 –Egy közösségi ház önmagában nem ér semmit, azt tartalommal, élettel kell megtölteni. Ezért is örültem neki, hogy még a teljes elkészülése előtt benépesítette és használatba vette a gyülekezet. Fontos a város számára is, hiszen a közösségi élet egy meghatározó pontja lett, köztudott, hogy egy ilyen közösségnek személyiségformáló ereje van és a generációk közti kapcsolatot is erősíti. Egy nagyszerű alkotásnak lehetünk tanúi- mondta a polgármester.

A gyülekezeti ház felszentelését többen köszöntötték, köztük Fazekas László, a Révkomáromi Református Egyházközség lelkésze, Szabó György egyházmegyei gondnok és dr. Huszár Pál, az egyházkerület főgondnoka, aki kiemelte a kitűnő névválasztást, hiszen az Emánuel szó azt jelenti: hitvallás. Egyetlen szóval kifejezték a ház falai közt lezajló több száz rendezvény célját és értelmét – fogalmazott.

A ceremónia résztvevői énekelve vonultak át a templomból a gyülekezeti ház bejáratához, melyet idősebb Márkus Mihály püspök szentelt fel, majd átvágva a nemzetiszín szalagot, jelképesen átadta az épületet ifjabb Márkus Mihálynak. A gyülekezet és az egyházkerületi, egyházmegyei meghívottak valamint városi intézmények képviselői bejárták az épületet, a vendégeket a 120 fő befogadó képességű nagyteremben szeretetvendégség várta.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!