Forduljunk el a nagyvilág zajától! - A nyugdíjas egyesület karácsonya


2017-12-18 20:57:41  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Forduljunk el a nagyvilág zajától! - A nyugdíjas egyesület karácsonya főképe
Ma délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében.
Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében gratulált az egyesület munkájához, a nagy rendezvényekhez és a nagy vállalásokhoz. Mint mondta, nagyon büszke az egyesület tagságára a nyugdíjas szövetkezet megalakításáért, hiszen ezzel is tanújelét adták annak, hogy a nyugdíjasokban sok a tenni vágyás. A közelgő ünnepek kapcsán a városvezető úgy fogalmazott, ezekben a napokban helyes, ha elkezdünk elfordulni a nagyvilág zajától, és egyre inkább egymásra figyelünk és keressük a másik örömét. Azt kívánta, az egyesület tagjai az elkövetkező napokban tapasztalják meg, hogy sokan vannak, akik figyelnek rájuk, akik az elmúlt hetekben arra készültek, hogy örömet szerezzenek nekik.
A rendezvényen részt vett Demeter Ferenc, a Veszprém megyei Nyugdíjas Szövetkezetek elnöke is, aki oklevéllel és virággal köszöntötte a közelmúltban 25. jubileumát ünneplő pápai egyesület tagságát.

Baán Éva: „-Büszke vagyok az egyesület minden tagjára."

„-Büszke vagyok az egyesület minden tagjára, hiszen az elmúlt 10 évben olyan aktivitásról tettek tanúbizonyságot, mely példaként állhat a városban minden közösség és civil szervezet előtt.” - mondta Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének elnöke. Hangsúlyozta, munkájuk során megtapasztalhatták azt a jóleső érzést, hogy idős korban is szükség van rájuk, egyenrangúak lehetnek és ők is adhatnak embertársaiknak. Beszédében köszönetet mondott a város önkormányzatának az anyagi és erkölcsi támogatásért, valamint a kormánynak a nyugdíjasok számára biztosított anyagi juttatásokért. Ezt követően szólt az Idősek Aktívan Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet megalakításáról is.
A rendezvényen a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete irodalmi színpada és énekkara adott műsort Fehér Ferenc közreműködésével és Szanyiné Csepregi Ilona vezényletével. Rajtuk kívül felléptek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 3. a osztályának tanulói is, akiket Tóth Sándorné és Telekesi Péter készítettek fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!