A sport és a tanulmányok terén kiemelkedőt nyújtottak


2017-12-18 20:39:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A sport és a tanulmányok terén kiemelkedőt nyújtottak főképe
Hagyomány városunkban, hogy az év végéhez közeledve az önkormányzat megjutalmazza azokat az általános és középiskolás diákokat, valamint felkészítőiket, akik az adott esztendőben jelentős tanulmányi- és sportsikereket értek el. Nem volt ez másképp idén sem, a jó tanuló, jó sportoló díjátadón közel 190-en vehették át jutalmaikat a polgármestertől. A Sportcsarnokban rendezett ünnepségen egyperces néma főhajtással emlékeztek meg Kis Károlyról, a Pápai Atlétikai Club szeptemberben elhunyt edzőjéről, ezután labdás tornabemutatót, rövid néptánc-, valamint énekműsort adtak az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói. Az előadások után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a hallgatóságot, aki azt mondta, az év végéhez közeledve eljött a számvetés ideje, hiszen most van lehetőség visszatekinteni arra, hogy a sport és a tanulmányok terén megyei és országos szinten a tanulók milyen eredményekkel öregbítették a város, az intézmények, sportegyesületek hírnevét.
- Azt gondolom, büszkén mondhatjuk, hogy idén is messzire jutottak a diákok, sok szép eredményről értesülhettünk, elismerést érdemelnek a fiatalok - gratulált az országos versenyeken kiemelkedően teljesítő diákoknak és felkészítőiknek a polgármester. - Az ünnepség előtt megemlékeztünk Kis Károlyról, vagy ahogy a tanítványok hívták „Kari báról”. A sors úgy akarta, hogy ő, aki életét évtizedeken keresztül az atlétika pályán töltötte már nem érhette meg, hogy a pápai atlétikának igazi otthona épülhessen. Nem láthatja, hogy lassan elkezdjük a munkát és az atlétika mellett más sportág is igazi otthonra talál a Téglagyári út környékén. Biztos vagyok benne, hogy a kiváló szakember emlékét megőrizzük és a majdan elkészülő létesítményben emléket fogunk állítani neki.
A polgármester kiemelte, a város a kormány támogatásának köszönhetően vissza tudta vásárolni az egykori Vasas Sporttelepet, ahol a következő években ugyancsak nagy beruházások lehetnek, egyebek mellett egy lőtér kialakítását is tervezik, ami a honvédelmi nevelést és a sportolást is szolgálja majd. A városvezető ezután kitért arra is, hogy a sport mellett az oktatás is biztos kezekben van Pápán, majd mindenkinek boldog karácsonyt és még az ideinél is sikeresebb, boldogabb új évet kívánt.
A köszöntő után a megjelentek átvehették díjaikat, az ünnepség állófogadással ért véget. Az önkormányzat munkatársai kérik, hogy az átvételi elismervényeket szíveskedjenek 2018. január 19-ig a Pápai Polgármesteri Hivatal Titkárságához visszajuttatni. Azok, akik díjaikat a rendezvényen személyesen nem tudták átvenni 2018. január 19-ig a Pápai Polgármesteri Hivatal Titkárságán személyesen vagy meghatalmazottja útján átvehetik.

A díjazottak névsora ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!