Legyen szívünkben örömteli Krisztusvárás


2017-12-17 22:20:18  | cikk: Babos Petra  | 


Legyen szívünkben örömteli Krisztusvárás  főképe
A Gyertyafényes advent utolsó előtti hétvégéjének szombatján és vasárnapján a Fő térre várták az érdeklődőket a ráhangolódás jegyében. Kézműves foglalkozások és vásár, valamint színpadi programok gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája kézműves műhellyé alakult a hétvégére, ahol számtalan apróságot készíthettek a gyerekek és szüleik a Bakonyalja Népművészeti és Kézműves Egyesület közreműködésével. Lehetett textilmanót, textil fenyőt, ajándéktartót, gyöngyangyalkát, karkötőt, ablakdíszt készíteni, de mézeskalácsot is lehetett díszíteni.
Németh Alíz barátnőjével, Horváth Pannával látogatott el vasárnap a kézműves játszóházba, ahol mindketten jól érezték magukat. A lányok szüleiknek készítettek karácsonyi ajándékot, egy-egy apró kerámia karácsonyfadíszt festettek ki, s majd teszik fel a fára. A mosolygós lányok már nagyon várják az ünnepeket, hiszen akkor sokat lehet pihenni, a Jézuska hozza az ajándékokat, amikkel majd lehet játszani.
Az adventi díszben pompázó téren rénszarvasnak öltözött pónifogat is közlekedett a gyerekek legnagyobb örömére.
A Fő téren a karácsonyi énekek kiváló alkalmat adtak a lelki felkészülésre, s az ünnepi ráhangolódást tovább segítette szombaton Sindő Népzenekar, a Nyugdíjas Irodalmi Színpad, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, az Adászteveli Zenestúdió és St. Martin is.
St. Martin

St. Martin kérdésünkre elmondta, a karácsonyra való készülést legkönnyebben lelkileg teszi meg. Ilyenkor a család áll a középpontban. Mint mondta, a ráhangolódás a legkönnyebb ilyenkor, hiszen sok fellépése van, melynek során feltöltődik a dalok által.
A közönség szórakoztatását vasárnap Horváthné Szabó Andrea, Nyári Alíz és Nyári Edit, valamint az Uknow Duó összeállítása folytatta.
A Nyári lányoktól megtudtuk, ez az időszak nagyon pörgős számukra, szinte minden nap fellépnek valahol, de nagyon élvezik és szeretik ezt csinálni.
A Nyári lányok örömmel jöttel városunkba

-Mi a színpadon ünneplünk a közönséggel. Szenteste a szűk családé, amikor meghitten vagyunk együtt. Egész nap sütünk-főzünk édesanyánkkal, éneklünk, s este átadjuk saját készítésű ajándékainkat. Éjfélkor hagyomány, hogy a család a szentmisén részt vesz, ez soha nem maradhat el. Sok tervünk van már 2018-ra is, mindenképpen szeretnénk egy új dalt, majd egy új lemezt is. Reméljük, sok nagy koncertünk is lesz a külföldi fellépés mellett - mesélték a lányok.
Az adventi program zárásásaként a Fő téren a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola diákjai adták elő karácsonyváró műsorukat, majd Polgárdi Sándor evangélikus esperes osztotta meg adventi gondolatait a jelenlevőkkel.
Polgárdi Sándor gyújtotta meg a városi adventi koszorú harmadik gyertyáját

-Advent csendje, fényei és áhítata mind-mind magával hozza azt a képet, amely mindannyiunkat megszólít. Az adventi koszorú drága szimbólummá vált számunkra. Legyünk egy kicsit gyermekekké, hogy emberek lehessünk. A hétköznapokban így kell keresztény embereknek lenni, hogy tudjuk, kinek köszönhetjük mindazt, amit elértünk. Oda kell figyelnünk ezekben a napokban egymásra, mindazokra, akik nem lehetnek közöttünk, az elesettekre, és a nélkülözőkre. Tudjunk figyelni egymásra, a másik emberre. A karácsony az odafigyelésről és az ajándékozásról is szól. Hiszem, hogy az adventi koszorú harmadik gyertyája úgy pislákol majd, hogy közelebb hozza mindannyiunkhoz az első, második és harmadik vasárnapon a karácsony fényét. Az adventi fények közelségében legyünk mindannyian áldottak, legyen szívünkben örömteli Krisztusvárás - zárta ünnepi gondolatait, majd boldog karácsonyt kívánva meggyújtotta a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!