Adventi kórustalálkozó


2017-12-16 21:01:02  | cikk: ha  | 


Adventi kórustalálkozó főképe

Másfél évtizedes hagyománya van már, hogy adventben a város felnőtt kórusai közös hangversenyt adnak. Minden évben más-más csoport vállalja a szervezést, idén a Pápai Református Gyülekezet Séllyei István Énekkara koordinálta a programot. A rendezvény méltó helyszíne a szépen felújított református ótemplom volt.

Márkus Mihály református lelkész köszöntötte az adventi alkalom résztvevőit

Advent harmadik hétvégéjén, szombaton gyűlt össze az hat kórus, a Szent Anna Kórus, a Pápai Evangélikus Gyülekezet Kórusa, a Pápai Nyugdíjas Egyesület Énekkara, a Pápai Református Gyülekezet Séllyei István Énekkara és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara és a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület Brezza di Barocco kamarakórusa.

A résztvevőket és az érdeklődőket Márkus Mihály református lelkipásztor köszöntötte, aki kiemelte, hogy adventben a dal, a zene segít megélni az ünnepvárás békéjét, közelebb hozza egymáshoz az embereket. Parola Csaba, a Pápai Református Gyülekezet Séllyei István Énekkara karnagya elmondta, hogy szép hagyomány az adventi kórushangverseny a városban, az alkalom lehetőséget ad arra, hogy meghallgassák egymást az éneklő közösségek, beszélgessenek, tapasztalatot cseréljenek.
A kórusok mindegyike ünnepi repertoárral készült, számos szép mű felcsendült a hallgatóság nagy örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!