Az apukák idén is megmutatták


2017-12-16 18:06:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az apukák idén is megmutatták főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idén negyedik alkalommal rendezte meg az Apuka Kupa elnevezésű teremlabdarúgó tornát, melynek különlegessége az, hogy ezúttal nem a klub utánpótlás játékosai, hanem azok szülei, nagyszülei szerepelnek, emellett pályára lépnek egy-egy korcsoport edzői is. A tornára benevezetteket három hármas csoportba sorsolták, ahonnan aztán a középdöntőben a csoportgyőztesek az 1-3., a csoportmásodikak a 4-6., a harmadikak pedig a 7-9. helyért ismét pályára léptek. A csoportmeccsek után a legjobb háromba az 'A' csoportból az U8 Apukák, a 'B'-ből a Lányos Apukák, míg a 'C'-ből az U16-U19 vegyes gárdája jutott. A legjobb három alakulat körmérkőzését megelőzően ünnepváró ajándékozásra került sor a küzdőtéren, melynek keretében a közelgő ünnepek alkalmából a PELC korosztályos fiú és lány labdarúgóit az U7-től U15-ig bezárólag, valamint a PELC-Nyárád felnőtt női csapat tagjait sportfelszerelésekkel lepték meg. Az ajándékozás után folytatódott a torna, a legjobb három között az U8 Apukák büntetőrúgásokkal maradtak alul a Lányos Apukákkal szemben, akiket az U16-U19 vegyes csapata Kovács Máté mesterhármasával is két vállra fektetett. A mindent eldöntő, utolsó találkozón az U16-U19 vegyes gárda nem hagyott esélyt az U8-as apukáknak, így veretlenül az Orovecz András vezette együttes kaparintotta meg a győztesnek járó kupát és a vándorserleget.
- Egyik találkozónkat sem mondanám könnyűnek, a csoportmeccsek során és a legjobb három között is komoly erőfeszítésre kényszerítettek bennünket az ellenfelek - elevenítette fel mérkőzéseiket a győztes csapat vezetője, Orovecz András, akinek ez már a harmadik sikere volt az Apuka kupák 2014 óta íródó történetében. - Maximálisan le a kalappal mindenki előtt, hiszen kevés hadra fogható játékosunk volt, mindössze egy cserével vágtunk neki a tornának, sokáig egyébként az indulásunk is kétséges volt, végül az utolsó pillanatban összeállt a csapat. Külön ki szeretném emelni a két fiatalunkat, Tauber Dominikot és Kovács Mátét, nagy hasznára voltak a csapatnak.
Grőber Attila, a klub elnöke elégedetten tekintett vissza a tornára és az egyesület idei évére, mint mondta, minden tekintetben szemmel látható a fejlődés és az előrelépés.
- Küzdelmes, helyenként kimondottan férfias, harcos csatákat láthattunk. Nagyon örülök, hogy kilenc csapat nevezett és annak is, hogy a gyerekek is jól érezték magukat, szurkoltak az apukáknak, edzőiknek, klubtársaknak. Úgy gondolom, a legjobb csapatok jutottak a hármas döntőbe, ahol már a tudás mellett az is döntő volt, hogy ki fáradt el kevésbé. Úgy tűnik, sikerült hagyományt teremtenünk ezzel a tornával, aki ma itt volt, láthatta, hogy a sport az együvé tartozás, az ünnepek közeledtével az önfeledt öröm kifejezésére is kiváló. Ami a klub 2017-es évét illeti, aki most körbejárja a stadiont és annak környékét láthatja, hogy egy utánpótlás centrum épül és szépül, nagyon hálásak vagyunk a támogatóinknak, az önkormányzatnak, a munkatársaknak, amiért ilyen sokat tesznek a gyerekekért. Vannak még terveink, ezekből jövőre is igyekszünk a lehető legtöbbet megvalósítani.

A legjobb kapus Rob Matthew (U16-U19 vegyes) lett, a gólkirályi cím kilenc találatának köszönhetően Kovács Mátéhoz (U16-U19 vegyes) került. A legjobb játékosnak Baldauf Konrádot (U8 Apukák) látták.

A torna végeredménye:
1. U16-U19 vegyes
2. U8 Apukák
3. Lányos Apukák
4. Etil Alakulat
5. PELC III.
6. U10
7. 2007
8. Serdülők - Vegyes
9. U9

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!