Adventről a Pápai Polgári Körben


2017-12-16 10:56:59  | cikk: HuHa  | 


Adventről a Pápai Polgári Körben főképe
Év végi összejövetelére várta tagjait a Pápai Polgári Kör csütörtök este. A hagyományos Adventi beszélgetések című programot az Ipartestület székházában tartották, a rendezvény vendége Polgárdi Sándor evangélikus esperes volt.
Dr. Klempa Éva, a kör elnöke köszöntötte a megjelenteket

A megjelenteket dr. Klempa Éva, a kör alelnöke köszöntötte, emlékeztetve arra, hogy évek óta ezzel az összejövetellel zárják az esztendőt. Mint mondta, szeretnék, ha meghívottaik gondolatai, előadásai segítenék a kör tagságát az adventi elcsendesedésben, a karácsonyvárás megélésében.
Az alelnök szavait követően Kincses László szavalata hangolta ünnepvárásra a jelenlévőket, majd a rendezvény vendége, Polgárdi Sándor tartott előadást.
Polgárdi Sándor evangélikus esperes beszélt az adventi várakozás fontosságáról

Az evangélikus esperes múltidézéssel kezdte mondandóját, kitért a karácsonyi ünnepkör kialakulására, az ünnep jelentőségére, de beszélt advent lényegéről is, az elcsendesedésről, a böjtről, Jézus megszületéséhez kapcsolódó a várakozásról és az adventi jelképekről. Előadásában szólt arról is, miként élhető meg a mai világban az advent, hogyan párosítható az adventi időszak előtt megkezdődő karácsonyi csillogás, bevásárlási láz az elcsendesedés időszakával. Mint mondta, karácsonykor Isten megajándékozta az embereket egyszülött fiával, s az emberek is megajándékozzák szeretteiket az ünnep idején.
-A hívők és az útkeresők egyaránt megtalálják helyüket a betlehemi jászol szalmájának zizegésében - fogalmazott.
Az esperes kiemelte, a Biblia üzenete mellett a mai világ számára is értéket jelent a karácsony, Jézus születése, az Isten szeretetének megnyilvánulása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!