Gyertyafényes advent a Fő téren


2017-12-15 23:29:31  | cikk: Babos Petra  | 


Gyertyafényes advent a Fő téren főképe
Ínycsiklandó vaníliás kürtös kalács, fűszeres forralt bor és halk karácsonyi zene csalogatta az ünnepi díszbe öltözött Fő térre az érdeklődőket, a Gyertyafényes advent programsorozat péntek délutáni rendezvényeire. A karácsonyi hangulatról a város általános iskoláinak tanulói gondoskodtak, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 2. b és felső osztályosai, majd a Tarczy Lajos Általános Iskola 3. c-s diákjai léptek színpadra Karácsony varázs című műsorukkal. Az estet Wolf Kati koncertje koronázta meg, melyre sokan gyűltek össze a téren.
Wolf Katit 2010-ben ismerhette meg a közönség egy tehetségkutató műsor kapcsán. Az énekesnő mint mondta, nagyon jó döntés volt számára, hogy indult a tehetségkutatón.
-Örülök, hogy részt vettem, mert nagyon pozitív élményeket szereztem, ami a hasznomra vált csak. Nem vagyok szerző, ezért nekem meg kell találni olyan szerzőket, akik olyan wolfkatis stílusban írnak nekem. Ezt az évek alatt megtaláltam, s ennek örülök. Most már azt éneklem, amit szeretek - mesélte a selymes hangú énekes, majd hozzátette, számára az adventi időszak a fellépések ideje, de természetesen jut ideje a gyerekeire, s a közös süteménysütésre, amit a jövő héten fognak megtenni.
Fergeteges hangulatot varázsolt Wolf Kati 

A színpadi programok mellett természetesen a faházakban különböző, igényes kivitelezésű kézműves termékeket is lehetett vásárolni.
A Gyertyafényes advent holnap folytatódik. A gyerekek ajándékkészítő játszóházban alkothatnak a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában, de a téren közlekedő pónifogatra is felülhetnek. 16 órától a Sindő Népzenekar, a Nyugdíjas Irodalmi Színpad és a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület lép fel, majd az adventi kórustalálkozó résztvevőinek műsorát hallgathatják meg a járókelők. 17 órától St. Martin koncertje, majd az Adászteveli Zenestúdió összeállítása zárja a szombati napot. Advent harmadik vasárnapján is lesznek színpadi programok, ekkor fellép Horváthné Szabó Andrea, Nyári Alíz és Nyári Edit, valamint az Uknow Duó is. A gyertyagyújtás 17 óra 30 perckor lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!