Milyen az ég illata?


2017-12-15 23:15:10  | cikk: ha  | 


Milyen az ég illata? főképe

Tóth Viktor szaxofonművész és Neumann Balázs zongoraművész még a Liszt Ferenc Zeneakadémiáról ismerik egymást. Tóth Viktor többszörösen az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetett magyar altszaxofonos, zeneszerző, zenekarvezető, a mai magyar dzsessz fiatal generációjának kiemelkedő alakja. Neumann Balázs 2001-ben szerzett jazz-zongora művész-tanári diplomát, komponált zenét színművekhez, show-hoz és dokumentumfilmekhez, számos neves zenésszel koncertezett külföldön is. A két művész vallja, a közös zenéléshez elengedhetetlen a barátság, az, hogy egyszerre dobbanjon a szívük koncert közben.

A két művész karácsony előtt több helyen is adott jótékonysági koncertet

Az ég illata címet viselő koncert Tóth Viktor ötlete volt, ő fordult egy különös kéréssel Neumann Balázshoz, miszerint ezúttal ne zongorán, hanem orgonán játsszon. Ő igent mondott a kérésre, de azt azért hozzátette, hogy ő nem orgonista, ez nagyon más technika, amit tisztel és bátortalanul nyúlt a hangszerhez, de Viktor lelkesedése átragadt rá és közös zenei alkalmaik különleges hangulatot közvetítenek.

Tunnerné Buzás Éva óvodavezető megköszönte a művészek támogatását

Az ég illata.... Tóth Viktor azért adta ezt a címet a koncertnek, mert vannak megfogalmazhatatlan dolgok, amiket csak érezni lehet. Ilyen az ég illata is, melyhez azonban közelebb juthatott a pápai közönség a két művész református templomban adott hangversenyén. Az égnek különböző illatai lehetnek, ezt adták vissza az egyes tételek. A koncert Tóth Viktor által komponált elgondolkodtató, olykor meditatív darabjaiból és Neumann Balázs mély, megindító balladáiból állt össze.
A művészek a koncert bevételét a Édenkert Pápai Református Óvoda javára ajánlották fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!