Legyen mesés gyöngyéleted!


2017-12-14 21:55:43  | cikk: ha  | 


Legyen mesés gyöngyéleted! főképe

Hollenczerné Balogh Ilona közel 20 éve foglalkozik gyöngyfűzéssel, de pedagógusként tanítványaival is megszerettette ezt a kreatív időtöltést, szakköröket szervezett, 24 órás kihívásokat. Nyolc magyar és egy Guiness rekordot is felállítottak már gyöngyfűzéssel. Amellett, hogy ez egy alkotó tevékenység, hasznos is, hisz készségfejlesztő hobbi. Sikerélményt ad a gyerekeknek, nagy összpontosítást igényel, leköti az örökmozgókat is, mondta Hollenczerné Balogh Ilona. Blogot is indított a témában, mely rendkívül népszerű: ötletekkel, pályázatokkal, bemutatókkal segíti mindazokat, akik érdeklődnek a gyöngyös szép világ iránt.

A történetek szereplői természetesen gyöngyállatkák

Az alkotó szenvedély hozta a könyv ötletét is, mesélte Hollenczerné Balogh Ilona. Szerette volna megszólítani a kicsiket is, így jöttek a gyöngyös mesefigurák, ezeket aztán a Gyöngycsibék és barátaik című történetfüzér főszereplőivé tette a szerző. Megszületnek a gyöngycsibék, elindulnak felfedezni a világot, találkoznak a baromfiudvar lakóival, s minden találkozáshoz egy-egy tanulságos mese kapcsolódik. A kötet illusztrációit természetesen Hollenczerné Balogh Ilona gyöngyállatairól készült fotók adják.

A könyvbemutató helyszíne a Jókai Mór Városi Könyvtár előadóterme volt. Az érdeklődők kézbe vehették a könyvet és mesék szereplőit is, hisz ott volt egy egész farm - gyöngyből. Hollenczerné Balogh Ibolyával dr. Hermann István könyvtárigazgató beszélgetett írásról, alkotásról. A szerző ezúttal is a megszokott szlogennel búcsúzott a találkozó résztvevőitől: Legyen mesés gyöngyéleted! - ami ebben az esetben egy valóban helytálló jókívánság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!