Továbbra is a bennmaradás a Perutz célja


2017-12-07 10:56:07  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Továbbra is a bennmaradás a Perutz célja főképe
16 fordulót követően kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel az NB III-as labdarúgó bajnokság negyedik helyén telel a Pápai Perutz FC. A Pénzügyőr elleni hazai győzelmet követően jól megérdemelt pihenőjükre vonultak a játékosok és a szakmai stáb tagjai, s bár a dobogó legalsó foka mindössze három pontra van Marton Miklós újonc együttesének, évértékelő beszélgetésünk során a pápaiak vezetőedzője hangsúlyozta, a csapat célja továbbra is a bennmaradás, amint azt matematikailag is bebiztosították, azután lehet új tervekről beszélni.
- Szép, és eredményes megyei szereplés után gyakorlatilag új csapatot kellett építenünk, a bajnokcsapatból tíz játékos távozott és ugyanennyi érkezett. Az indulás nem volt épp sétagalopp, de négy vereség után is hittem a csapatban, tisztában voltam vele, hogy a csapatépítés nem megy egyik pillanatról a másikra - emlékezett vissza a bajnokság kezdeti szakaszára Marton Miklós. - A Pénzügyőr, az Ajka, a III. kerület és a Kaposvár ellen sem volt rossz a játékunk, ám a góllövéssel gondjaink akadtak, és egy-egy védelmi hiba az ellenfél javára eldöntötte a három pontok sorsát. Sajnos főleg a szezon első felében sok sérültünk volt, ez is hátráltatott minket, Somogyi Richárdra, Böröczky Bálintra sem számíthattam hosszú hetekig. Miután egyre bővült a keret, szerencsére elkaptuk a fonalat, a Szabadkikötő elleni idegenbeli sikerrel szép veretlenségi szériába kezdtünk, amit a helyén tudtunk kezelni, nem szálltunk el. Összességében a helyezéssel és a pontok számával elégedett vagyok, igaz, az örömöm még teljesebb lenne, ha a Gyirmót II. ellen nem szenvedjük el azt a bosszantó vereséget.
A Perutz edzője elmondta, érdekes módon idegenben jobban ment a csapatnak, ami talán azzal magyarázható, hogy amikor nem hazai közönség előtt szerepeltek, felszabadultabban futballoztak, a Perutz stadionban viszont az ellenfelek az esetek 90 százalékában beálltak védekezni, és ezt a falat nehezen vagy egyáltalán nem tudták feltörni. Marton Miklós hozzátette, a március 3-án, Ajkán folytatódó pontvadászatra január 8-án kezdik meg a felkészülést. - A játékosok a téli időszakra egyéni edzéstervet kaptak, amit nagyon bízom benne, hogy elvégeznek, különben nagyon megszenvednek majd az alapozás során. A játékosállományban nagy valószínűség szerint lesz változás, konkrétumokkal egyelőre nem tudok szolgálni, ezzel meg kell várni a januári, február elejei időszakot - fűzte hozzá a Perutz mestere.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!