A Weöresben járt a Pápai Rendőrkapitányság Mikulása


2017-12-06 21:32:21  | cikk: HuHa  | 


A Weöresben járt a Pápai Rendőrkapitányság Mikulása  főképe
Több éve már, hogy a Pápai Rendőrkapitányság Mikulás-napi közlekedésbiztonsági akciót szervez, melynek fő célcsoportja a fiatal korosztály. Így volt ez idén is, a rendőrök a Weöres Sándor Általános Iskola diákjait várták ma reggel kedves meglepetéssel. Az egyenruhásokat maga a Télapó és krampusza kísérte el az oktatási intézményhez, ahol az iskolába igyekvő gyermekeket közlekedésbiztonsági kérdésekkel és ajándékokkal fogadták.
Minden évben valamelyik általános iskolát lepik meg a rendőrök december 6-án

Császárné Elek Veronika, a PRK kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, december 6-ához mindig egy közlekedésbiztonsági akciót kapcsolnak, melynek célja, hogy a gyermekekben tudatosítsák a legfontosabb közlekedési szabályokat és persze meg is ajándékozzák őket.
-Azokra a szabályokra hívtuk fel a figyelmet, amit a gyalogosnak, kerékpárosnak vagy éppen a gépjárműben utazóknak be kell tartaniuk a balesetek megelőzése érdekében - mondta el a a címzetes rendőr alezredes, hozzátéve, minden ajándék átadás előtt egy kérdést tettek fel a gyermekeknek a közlekedés szabályairól, a kerékpárral érkezőknek pedig a biciklijüket is átnézték és felhívták a figyelmet a kötelező tartozékok esetleges hiányosságaira.
Közlekedéssel kapcsolatos kérdések és ajándékok várták a gyerekeket

A diákok többsége jól válaszolt a kérdésekre, akik pedig bizonytalanok voltak, azoknak a rendőrök elmondták a biztonságos közlekedésre vonatkozó főbb tudnivalókat, így a gyerekek tanulhattak is a reggeli akció során. Horváth Bendegúz, 6. osztályos diák gyalogos-átkelőhellyel kapcsolatos kérdést kapott és tudta is rá a helyes választ, ajándéka pedig egy láthatósági karpánt volt. A fiútól megtudtuk, gyalogosan vagy kerékpárral jár iskolába, de olykor autóval hozzák el.
-Ha gyalog jövök iskolába a gyalogos-átkelő helyet használom az úttesten átkeléskor, figyelek a közlekedési táblákra, és arra, hogy ne üssenek el - mondta.

A szétosztott ajándékok nagyon változatosak voltak, de mindegyik a láthatósághoz, így a baleset-megelőzéshez kapcsolódott. A Mikulás és krampusza láthatósági mellényt, fényvisszaverő karpántot, kerékpárra szerelhető világító berendezést, küllőprizmát, és fényvisszaverő hátizsákot ajándékozott a diákoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!