Adventi orgonahangverseny a Nagytemplomban


2017-12-05 22:51:26  | cikk: ha  | 


Adventi orgonahangverseny a Nagytemplomban főképe

Horváth Márton Levente adott koncertet advent első vasárnapján a pápai Nagytemplomban. Az egykori pápai diák Édes Lászlóné meghívására érkezett városunkba. A zeneszerző-orgonaművész Tapolcán született, alapfokú zenei tanulmányait Pápán és Balassagyarmaton végezte. A budapesti Bartók Béla konzervatóriumban zeneszerzést és orgonát tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2006-ban orgonaművészi, 2007-ben pedig zeneszerzői diplomát szerzett, Lehotka Gábor ill. Vajda János tanítványaként. 2002-ben és 2004-ben I. díjat nyert a Zeneakadémia zeneszerzőversenyén, számos mesterkurzuson részt vett már. Mind zeneszerzői, mind orgonaművészi tevékenységét hivatásszerűen gyakorolja és tanít is.

Horváth Márton Levente Édes Lászlóné meghívásának eleget téve adott koncertet

A pápai koncerten nem saját művekkel, hanem Buxtehude, Anthony van Noordit és Bach darabjaiból válogatott az alkalomra. A hangversenyen közreműködött a Nagytemplom kórusa, Édes Lászlóné karnagy vezetésével, valamint a tagok versekkel, prózai részletekkel gazdagították az adventi készülődést segítő koncertet. Horváth Márton Levente elmondta, hogy nagyon elfoglalt, így ez a hangverseny számára is az elcsendesedés szép alkalma volt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!