Egy jószívű iskola - Adományokat gyűjtöttek a közgázosok


2017-12-05 22:21:52  | cikk: ha  | 


Egy jószívű iskola - Adományokat gyűjtöttek a közgázosok főképe

Sokan kritizálják a mai fiatalokat, pedig nekik is helyén van a szívük, segítenek, ha tudnak, csak bátorítani kell őket. Így van ez a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumában is, melynek diákjai jelest érdemelnek jótékonyságból. A 11.C osztály némettanára Czobor Andrea, aki egy bohócdoktorokról szóló szöveget fordított a diákokkal. Utána szó esett arról, hogy Magyarországon is van több ilyen karitatív szervezet, ezek tagjai járják a kórházakat, hogy felvidítsák a gyerekeket, hisz a jó kedély és a nevetés nagymértékben hozzájárul a betegek gyógyulásához. A közgázos fiatalok utánanéztek és rábukkantak a felhívásra, épp csokikat gyűjtött a Karitáció Alapítvány. Azonnal elkezdték szervezni, hogy minél több tábla édesség összegyűljön.

Nagyon sok beteg gyerek örülhet a pápai diákok ajándékának

- Nagyon könnyű volt megszólítani a diákokat - mondta Czobor Andrea. - Tanárként nap mint nap szembesülök azzal, hogy van szívük, lelkük és szemük is, hogy észrevegyék a jó példát. Ami igazán örömteli dolog, az az, hogy ez az egész gyűjtés tőlük indult el. Nem a felnőttek kérték, nem az iskola szervezte, hanem a gyerekek mozdultak meg egy jó ügyért - tette hozzá. Minden egyes csokoládéhoz jár egy személyes üzenet is, így talán még jobban örülnek a kis betegek az ajándéknak. A közgázos fiatalok több száz tábla csokit gyűjtöttek össze.

Czobor Andrea és Wéhli Márk

Az adományt személyesen vette át ma a Karitáció Alapítvány elnöke, Wéhli Márk. Az alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot, fontos küldetésük, hogy a beteg gyermekeket vidámsággal segítsék a mihamarabbi gyógyulás irányába. Wéhli Márk elmondta, hogy a szegedi központú karitatív szervezetet nagyon sokan támogatják, így évről-évre egyre több beteghez jutnak el a bohócdokik. A csokoládégyűjtéshez is sokan csatlakoztak, a pápai iskola volt az első helyszín, ahol átvette az öszegyűjtott édességet. Mint mondta, a közgázos fiatalok tanúbizonyságot tettek nagylelkűségükről, s ez fontosabb, mint hogy hányas érdemjegy kerül a bizonyítványba.
Az iskola diákjai több más adománygyűjtő akcióhoz is csatlakoztak, így például a Nyilas Misi karácsonya elnevezésű kezdeményezéshez, s ehhez is már rengeteg doboz gyűlt össze, telis-tele ajándékokkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!