A pápaiaknak is ízlett a Paprikáscsirke


2017-12-04 21:18:55  | cikk: ha  | 


A pápaiaknak is ízlett a Paprikáscsirke főképe

Paprikáscsirke - avagy stex és New York - ezt a címet viseli az a Gergely Róbert rendezte darab, mely a Gergely Theáter 2014-es produkciója. Maga a komédia ugyanakkor több mint hét évtizedes múltra tekint vissza, ősbemutatója 1939-ben volt - aktualitásából azonban mit sem vesztett. A pápai közönség a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Komédiás bérletében láthatta az előadást.

A legjobb poénok természetesen az anyós és a vő közötti beszélgetésekben születtek

A recept nem titkos: vegyünk egy házaspárt, Forgácsékat (Csomor Csilla, R.Kárpáti Péter), akik új vállalkozásba kezdenek. Elmaradhatatlan hozzávaló, mely megadja a paprikás ízt, az anyós (Csonka Zsuzsanna). A darab fűszerezezése: egy angolul beszélő inas (Szabó Máté) és egy szerelmes szobalány (Némedi Varga Tímea). Forrás után hozzáadjuk a poénokat, dalokat, táncokat és egy professzort (Pelsőczy László). S amikor megérkezik a pénzes Mr. Kenedy (Heller Tamás) és lánya, Lilian (Laurinyecz Réka), megterítünk. De ne 13 személyre, hisz az szerencsétlenséget jelent! Így indul a történet, melyben az egyik fő bonyodalom, hogy tizenhárman nem ülhetnek asztalhoz, így aztán, hogy bővüljön a társaság, az angolul beszélő inas hirtelen igazgatóvá avanzsál, akibe belehabarodik Lilian.

Az inast játszó Szabó Máté gyárigazgatóként igazi gentleman

A darabot Gergely Róbert rendezte, aki korábban már játszotta az inast, és nagyon szerette ezt az előadást. Nem egy gyakran játszott darab a Paprikáscsirke, és ez szempont is a Gergely Theater repertoárjának alakításakor, hogy ne az unalomig ismert történeteket vegyék elő. A finom paprikás csirke hungarikum, mondta a rendező, s minden családban szerepel az étlapon, igaz, mindenütt egy kicsit másként fűszerezve. - ezúttal Fényes Szabolcs zenéjével, Szántó Armand írásával került terítékre, a közönség nagy örömére.

Képek:


Címkék: színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!