Változatos programok a Tarczy-napon


2017-12-01 20:40:03  | cikk: pi-pa  | 


Változatos programok a Tarczy-napon főképe
Egy évtizede, 2007 decemberében rendezték meg először a Tarczy-napot a Tarczy Lajos Általános Iskolában. A nagy hagyományokkal rendelkező program az évek során nemzetközivé vált, hiszen a hetényi testvériskola képviselői rendszeres résztvevői, az idei évben pedig Pápa új partnervárosából, Ógyalláról érkeztek vendégek a ma megrendezett Tarczy-napra.
Venczel Csaba, az intézmény igazgatója hírportálunknak elmondta, ezek a rendezvények komolyabbak, mint a diákönkormányzat által szervezett diáknapok. Sok ismeretterjesztő programmal készültek a szervezők, köztük Tarczy Lajos életével kapcsolatos vetélkedőn, vízi mentéssel, tűzvédelemmel, internetes zaklatásokkal és csillagászattal kapcsolatos előadásokon, ezen kívül sportversenyeken és kézműves foglalkozásokon vehettek részt a diákok.
A nap legünnepélyesebb eseménye volt, amikor a pápai diákok és vendégeik koszorút helyeztek el Tarczy Lajos szobránál és az iskola új nyakkendőjének felkötésével tarczy-s diákokká fogadták az első osztályos gyermekeket.
A program délután az ötödik osztályosok játékos felsőssé avató rendezvényével zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!