Az alpolgármester is köszöntötte a 90 éves Holczinger Imrét


2017-12-01 08:12:46  | cikk: Babos Petra  | 


Az alpolgármester is köszöntötte a 90 éves Holczinger Imrét főképe
Holczinger Imre 1927. november 30-án született Ácsteszéren. 2 éves korában Kisbérre költöztek, édesapja korán meghalt, s ők szegénységben éltek négy testvérével.
Imre bácsi sokat dolgozott, segített édesanyjának. 1947-ben költözött Pápára.
-A leventék 1944-ben elhurcoltak Németországba. Fogságba május 2-án estem, különös körülménynek között. 8 hónapig amerikai fogságban voltam. Pajta istállóban laktunk. Voltam Ulmban is kaszárnyaudvaron, s onnan vittek a fogolytáborba. 1956-ban szabadultam a börtönből. Előtte Pétfürdőn dolgoztam munkatáborban, mint kőműves - mesélte az idős bácsi.
Imre bácsi az 1956-os kitűzőjét a mai napig büszkén viseli.
Feleségével 1957-ben házasodott össze, így ebben az évben ünnepelték a 60. házassági évfordulójukat. Gyermekük nem született.
Imre bácsi a kora ellenére jó egészségnek örvend, lábra már nem tud állni, ezért mindennapjait otthonukban tölti boldogságban feleségével. Az idős bácsi szeret televíziót nézni és olvasni is.
Születésnapja alkalmából Unger Tamás Pápa város alpolgármestere is felköszöntötte, aki a város nevében egy üveg borral ajándékozta meg, valamint Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét adta át az ünnepeltnek. Imre bácsi nagyon meghatódott.
Isten éltesse sokáig Imre bácsit!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!