Célkeresztben a motorosok


2010-05-07 19:37:50  | cikk: HuHa  | 


Ma kezdődött és vasárnapig tart az a rendőrségi közlekedésbiztonsági akció, melynek keretében elsősorban a motorkerékpárosokat és a segédmotor-kerékpárosokat ellenőrzik a járőrök. Veszprém megyében az idei esztendő első negyedévében tizenkét olyan baleset történt, melyet motorosok okoztak – ez az összes baleset számának tíz százalékát teszi ki. Ennek a mutatónak a javítása céljából rendelte el a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság a hétvégi fokozott ellenőrzést. Az akció idején a rendőrök a többi jármű ellenőrzése mellett kiemelten figyelnek a kétkerekű járgányokra, vizsgálják a járművezetői jogosultságot, a bukósisak használatát, a megengedett sebesség betartását, a hatósági engedély meglétét, érvényességét és elhelyezését és a motorok műszaki állapotát. Az akcióban természetesen különös hangsúlyt fektetnek a személyszállítási szabályok betartására és az ittas járművezetők kiszűrésére – tudtuk meg Varga Balázs rendőr századostól, a Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől.
A most hétvégén zajló fokozott ellenőrzést május 28-30. között ismétlik meg a rendőrkapitányságok megye területén.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!