Betlehem a könyvtár olvasótermében


2017-11-29 16:39:16  | cikk: Babos Petra  | 


Betlehem a könyvtár olvasótermében főképe
A Jókai Mór Városi Könyvár olvasótermében 2013-ban állítottak először betlehemet, abban az évben, amikor az új, Fapiac téri épületbe beköltöztek az Esterházy-kastély kápolnájából. Fekete Sándor ötlete alapján a könyvtár dolgozóinak segítségével készült el a jelkép, mely azóta minden esztendőben helyet kap az olvasóteremben, s mely azóta is nagy népszerűségnek örvend az olvasók körében.
Dr. Hermann István igazgató elmondta, az első évben egy karácsonyi koncertet szerveztek a zeneiskola vonósaival, melynek sikerességéhez hozzájárult, hogy karácsonyfát is állítottak, valamint egy betlehemet.
A programot a vaszari óvodások színesítették 

A betlehemet Salgó Ferenc kanonok-plébános áldotta meg, aki mint mondta, a betlehem segít abban, hogy a karácsony üzenetét mélyebben befogadjuk. A gyerekek, ha látják a betlehemet, könnyebben megértik a történetet, amit elmondunk nekik.
A Jókai Mór Városi Könyvtárban az adventi időszakban előadással, könyvbemutatóval, kiállítás-megnyitóval várja az érdeklődőket, a gyerekek számára szerveznek kézműves foglalkozást és Mikulás-műsort is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!