Aszfaltoznak a Várkert úton


2017-11-28 12:44:35  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltoznak a Várkert úton főképe
Tegnap félpályán már behúzták a kivitelezők a Várkert út kopórétegét, ma reggeltől pedig a másik oldalon dolgoznak. A munkálatok szakaszosan, félpályás lezárás mellett zajlanak, a forgalom némi torlódással, de fennakadás nélkül halad. Az aszfaltozás ma elkészül, de kisebb munkákat még végez a kivitelező. A következő napokban a kerékpárút csatlakozásokat kell elkészíteni, a szivárgó árkokat rendezni, az útburkolati jeleket felfesteni és a táblákat elhelyezni, valamint az előírt tereprendezési munkákat elvégezni.
A második réteg aszfaltot húzzák be az útpályára, tegnap félpáyán már végeztek  

A Török Bálint utcán kisebb munkákat végez már csak a kivitelező, ott az aszfaltozás pénteken és szombaton elkészült, az utat megnyitották a forgalom előtt, de nagy óvatossággal kell közlekedni, hiszen még javában dolgoznak. Jelenleg az autóbuszöblöket térkövezik és az útburkolati jelek felfestése, valamint a táblák kihelyezése van hátra.
Térkövezik a Török Bálint utcai autóbuszöblöt

A Vásár utcán gőzerővel folyik a munka, a Török Bálint utcai körforgalomnál, a csőtörés területén a sérült talajt kiszedték, a pályaszerkezetet kicserélték, az érintett szakasz 20 cm vastag betonréteget, majd 9 cm vastag aszfaltréteget kapott, ennek az úthengerezése nem sokkal ezelőtt fejeződött be. Holnap ennek a rövid szakasznak a másik oldalát is felbontják, ott hasonló munkavégzésre lehet számítani, így a körforgalomnál különös odafigyeléssel kell közlekedniük az arra járóknak, mert fél útpályán dolgoznak majd a kivitelezők. Az utcában egyébként a szegélyek bontásának nagy részét már elvégezték, az egyik oldalon szinte teljesen kiépítették az új szegélyt, a másik oldalon pedig délelőtt az autóbusz öböl bontása zajlott. Az útpályát már felmarták, a szegélyek kialakítása után itt is a kétrétegű aszfalt behúzása következik. A kötőréteg behúzását jövő keddre tervezi a kivitelező, a kopóréteget pedig várhatóan pénteken kapja meg a teljes pályaszerkezet. Természetesen a munkák előrehaladását az időjárás befolyásolhatja és késleltetheti.
Az autóbusz megállót is újraépítik, egy bicikli ottmaradt

A 650 millió forintos kormánytámogatásból megvalósuló útfelújítások első ütemében a 4. utca a Korona utca, ott is folyamatos a munkavégzés. A napokban a zeneiskola előtti területen pályaszerkezet cserét végeznek, ennek a területét már ki is vágták, így ott félpályán haladhatnak a járművek, még szegélybontási és építési munkák folynak, de már készülnek az autóbusz öblök is. A Celli úti körforgalomnál egy szakaszon az aszfalt felmarása megtörtént, a sebességkorlátozás betartása és az óvatos közlekedés mindenképpen indokolt.
A Korona utca egy részét is felmarták már

A munkálatok sok dolgozó bevonásával zajlanak, az ő testi épségük és a munkavégzés folyamatosságának biztosítása miatt is elengedhetetlen, hogy a járművezetők türelemmel és a legnagyobb odafigyeléssel hajtsanak végig a négy felújítás alatt álló utcán, vagy lehetőség szerint elkerüljék ezeket az utakat.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!