Rangos fallabda versenyt rendeztek


2017-11-27 15:48:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rangos fallabda versenyt rendeztek főképe
14 haladó és négy amatőr versenyző részvételével ismét fallabda bajnokságot rendeztek a Várkertfürdőben található két pályán. A megmérettetése célja a sportolási lehetőség biztosítása mellett a fallabda népszerűsítse volt annak érdekében, hogy városunkban egyre növekvő táborra tegyen szert a sportág. Kezdők és haladók egyaránt izgalmas szetteket játszottak, több alkalommal is csak a harmadik játszmában sikerült valamelyik félnek a másik fölé kerekedni. Nemcsak városunkban és az országban, hanem világszerte is komoly rajongótáborral rendelkezik a squash, hiszen rendkívül intenzív, egyszerre dolgoztatja meg a lábakat, a felsőtestet, amellett pedig súlycsökkentés miatt is sokan játsszák, nem véletlen, hogy 2003-ban a Forbes magazin a világ legegészségesebb sportjának választotta. Városunkban minden évben két bajnokságot rendeznek, jól mutatja a sportág felfelé ívelő népszerűségét, hogy a mostani alkalmon annyian voltak, mint a legutóbbi kettőn összesen.
- Két kategóriában rendezzük meg a versenyt, a kezdőket és a haladókat külön díjazzuk - mondta el érdeklődésünkre a verseny felénél Takácsné Molnár Marianna, a verseny egyik szervezője. - Jó látni, hogy ennyien eljöttek, évente két megmérettetést rendezünk itt a Várkertfürdőben, örömteli, hogy folyamatosan növekszik a létszám. Nemcsak Pápáról és a környékbeli településekről, hanem Győrből és a Balaton-partjáról is ellátogattak a versenyre, ahol senkinek sem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy népszerűsítse a sportágat és baráti társaságban egy jó mozogjon. A kezdők körmérkőzéses formában döntik el a végső sorrendet, míg a haladóknál négy négyes csoportot sorsoltunk, ahonnan a csoportelsők küzdhetnek meg az első helyért. Kiegyenlített a mezőny, nehéz lenne megtippelni a végső győztest.
Szűcs Attila harmadmagával Győrből érkezett a versenyre, mint mondta a sportággal körülbelül nyolc éve ismerkedett meg, miután a kispályás labdarúgással felhagyott.
- Egy baráti társasággal látogattam el, és nem bántam meg, mert nagyon jól érzem magam - nyilatkozta az 55 éves induló, aki többször megfordult már a Várkertfürdőben. - A futball után Ménfőcsanakon próbáltam ki először a fallabdát, rögtön megtetszett és azóta is heti rendszerességgel űzöm. Erős csoportba kerültem, két alkalommal is döntő szettben maradtam alul, de az eredmény egyáltalán nem foglalkoztat, a játék szeretetéért fogtam ütőt, és remélem, hogy a legközelebbi alkalmon is itt tudunk lenni.
A versenyt az amatőröknél Gosztola Júlia nyerte, a haladóknál Pődör Róbert diadalmaskodott. A következő versenyt februárra tervezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!