Sportpark a Tókertben


2017-11-26 22:03:19  | cikk: HuHa  | 


Sportpark a Tókertben főképe
Elkészült a szabadtéri sportpark a Fiumei utcai sporttelep mögötti területen. A város önkormányzata eredetileg hét szabadtéri fitness létesítmény kialakítására nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiírására, ebből most egy valósulhatott meg. A helyszín bejárásán Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, ez a pályázat eltért a többitől, hiszen nem a forrást nyerte el a megvalósításra a város, hanem magát a létesítményt, melyet egy erre kiválasztott cég épített meg.
-Úgy éreztük, hogy a Fiumei utcai sporttelep nyújtotta lehetőségeket kell tovább bővítenünk, hiszen itt már eddig is számos szabadidős tevékenységre volt lehetőség. Ezért esett erre a területre a választás, amikor kiderült, hogy egy ilyen létesítményt nyertünk most el. A munkálatok szeptemberben kezdődtek meg és a napokban fejeződtek be - fogalmazott a városvezető. Hozzátette, a sportparkot készen kapták, a terület rendezését azonban a Városgondnokság végezte el, az ő munkájukkal együtt 10 millió forintnál is nagyobb értéket képvisel az új létesítmény.
Áldozó Tamás polgármester (balról) és Bakó István igazgató mutatta be a sajtónak az új létesítményt

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója érdeklődésünkre elmondta, közel 1 millió forint értékű munkát végeztek a sportparkban. Az utcafrontról megnyitották a kerítést a sportpark elérhetőségéhez, két oldalról pedig körbekerítették, hogy a még hasznosításba be nem vont területtől elválasszák. Rendezték a terepet, füvesítettek, murvás utat alakítottak ki a sportparkhoz, ehhez pedig egy hidat is kellett építeniük. Padot és hulladékgyűjtőt telepítettek a területre és hamarosan egy kerékpártárolót is elhelyeznek.
Számos izomcsoport erősítésére alkalmas a létesítmény

A 90 négyzetméter alapterületű, szabadtéri, de fedett sportparkban vízszintes hullám, lépegető, egyenes húzózkodó, haspad és hátpad, bordásfal, alacsony húzózkodó-tolózkodó, kombinált húzózkodó és fekvőtámasz elemek kaptak helyet, melyeket Bakó István - aki testnevelő tanári végzettséggel is rendelkezik - így jellemzett:
-A test különböző izomcsoportjainak erősítésére alkalmas ez a park. Bizonyos alaperőre szükség van a használatukhoz, hiszen az eszközök nem mozognak, hanem a testsúlyával dolgozik, aki használja ezeket a berendezéseket. Azt gondolom néhány edzés után fel lehet nőni a feladathoz.
A sporteszközök fixek, a test súlyával kell dolgozni rajtuk

Az ilyen típusú sportparkok néhány éve kezdtek elterjedni Magyarországon, kiválóan alkalmasak szabadidősport célokra, és mindenkit várnak ide, aki erősíteni, sportolni szeretne - tette hozzá a polgármester. Mit megtudtuk, hasonló létesítményeket tervez még a város, hiszen több TOP-os projektnek is része ilyen sportpark kialakítása és a NFM-hez benyújtott pályázat többi ilyen parkja is megvalósulhat a jövőben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!