Mesenap a Gyurátzban


2017-11-25 08:16:55  | cikk: Babos Petra  | 


Mesenap a Gyurátzban főképe
Több mint tíz éve hagyomány már a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolában, hogy megrendezik a Mesenapot. A program ezúttal is mesemondó és meseíró, valamint rajzversennyel zajlott. A Mesenap célja a mese népszerűsítése és megkedveltetése a gyerekekkel.
Az iskolában megjelenteket Szücs Gábor iskolaigazgató köszöntötte. Mint mondta, nagy örömükre idén közel százötvenen jelentkeztek a Mesenapi versenyekre.
A mesemondó versenyre idén 39 diák nevezett a pápai és környékbeli általános iskolákból. A gyerekek főként népmeséket választottak, de volt, aki műmesét mondott a zsűri előtt. Az 1-2. osztályosok meséit dr. Csepregi Istvánné, Petri Lászlóné és Antalné Ihász Mária értékelte, a 3-4. osztályosoknál pedig M. Varga Veronika, Szabó Szilárd és Schmidt Dezsőné zsűrizett.

A rajzversenyre 1-8.osztályosok jelentkeztek, akik négy kategóriában versenyeztek, összesen ötvenhatan. Ezúttal az év élőlényei alapján kellett megrajzolni az alkotásokat, így a rajzokon láthattunk vadalmát, hóvirágot, világító tölcsérgombát, harcsát, mocsári békát. Szücs Gábor elmondta, mivel iskolájuk ökoiskola, így próbálták felhívni a figyelmet a természeti értékekre. A legszebb alkotásokat az iskolában ki is állították.
A meseíró pályázatra az ország evangélikus iskoláiból is vártak alkotásokat, összesen 52 igényes pályamunka érkezett. A pályázati elbírálás különlegességét az adta, hogy egy volt diákjuk, Narancsik Róza is a zsűri tagja. A másik érdekesség, hogy egy autista kisgyermek is írt mesét, őt mindenképpen különdíjjal jutalmazták
A résztvevők oklevélben, értékes könyvjutalomban részesültek, valamint ökoiskola lévén, mindenki egy újrahasznosított könyvjelzőt kapott, melyet Hajas Ildikó készített.

Eredmények:
-Rajzverseny
-Mesemondó verseny
-Meseíró verseny

Képek:


Címkék: verseny
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!