Aszfaltozás lehetetlen körülmények között


2017-11-24 13:24:45  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozás lehetetlen körülmények között főképe
Ma délelőtt megkezdték az aszfaltozást kivitelezők a Török Bálint utcában. A munkálatok a Szent István úti csomópontnál indultak, ott egy rövid szakaszon teljes szélességben ráhúzzák a kopóréteget a felültre, az utca többi részén pedig sávonként aszfaltoznak.
-Ebben az utcában kiegyenlítő réteg aszfaltot nem kell készíteni, mivel az út szerkezete erős annyira, hogy nem szükséges két rétegben aszfaltozni. Az 5 cm-es kopóréteg behúzásával várhatóan ma végeznek a Török Bálint utcában, holnap pedig a körforgalom aszfaltozását végzik. Arra kérünk mindenkit, hogy holnap kerülje el a Török Bálint utcai körforgalmat, mert a munkálatok miatt a gépjárműforgalom óriási fennakadásokat okozhat! - mondta Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A Szent István úti csomópontnál kezdődött az aszfaltozás

A figyelmeztetés nem véletlen, hiszen az aszfaltozás nagy munkagépekkel és sok dolgozóval zajlik, a kivitelezők eddigi tapasztalatai pedig finoman szólva is elkeserítőek a Török Bálint utcai forgalomkorlátozás betartásával kapcsolatban. Bár az utca mindkét végén ott a mindkét irányból behajtani tilos tábla, a közlekedők egy része ezt figyelmen kívül hagyja, többször kellett már a rendőrséget is kihívni a szabályok betartatása érdekében. Az utcába behajtók nemcsak munkavégzést akadályozzák, hanem az ott dolgozók biztonságát is veszélyeztetik.
Információink szerint a Volántól is kérték, hogy a távolsági autóbuszok - melyek a lezárás ellenére is behajthattak eddig - legalább az aszfaltozás idejére kerüljék el a Török Bálint utcát, ennek ellenére azt láttuk a helyszínen, hogy fél óra leforgása alatt közel tíz autóbusz hajtott át az utcán. Volt, amelyik a frissen behúzott aszfalton gurult végig, mások az új padkára felhajtva haladtak el a hatalmas munkagépek mellett, a dolgozók pedig nem győztek félreállni, hogy elférjenek a buszok.
Ez a busz éppcsak elfért az aszfaltozó és a közlekedési lámpa között

-A minap például két autóbusz egymással szembe hajtott be a Török Bálint utcai körforgalomba, mert nem vették figyelembe a munkavégzés miatti forgalomkorlátozást - mondta el az osztályvezető.
A személygépkocsival közlekedők sem kímélik a forgalom elől lezárt utcát, abból is többet láttunk végighajtani az említett fél órában, egyikük még az éppen nyilatkozó polgármestert is majdnem elsodorta.
-Az, hogy a munkálatok már itt tartanak, azt is jelenti, hogy a káosz most fog tetőzni. Látszik itt a Török Bálint utca torkolatánál, hogy mindenféle kérés ellenére az autóbuszok is erre közlekednek az aszfaltozás idején is. Azt remélem, hogy a közlekedőkben lesz annyi bölcsesség, hogy helyet adnak a kivitelezőknek a munkavégzéshez. Pár nap türelem kell, hogy az útépítés befejeződhessen, ennek ellenére többen nem veszik figyelembe a korlátozásokat - közölte felháborodottan Áldozó Tamás, miközben elhajtott mellette egy gépkocsi a teljesen lezárt utcában.
Tábla tiltja a behajtást a Török Bálint utcába, ezt sokan figyelmen kívül hagyják

A Várkert úton hétfőn és kedden fognak aszfaltozni, a második réteg aszfaltot húzzák be a pályaszerkezetre. Ott is jelentős forgalomkorlátozás várható a félpályán zajló munkák miatt, ezért érdemes lesz erre az időre elkerülni ezt a szakaszt. Mint megtudtuk, az első réteg aszfalt behúzásakor egy gépkocsi közvetlenül a finiser után hajtott a friss aszfaltra, a jármű gumija pedig kissé megolvadt. Ez rendkívül balesetveszélyes, az ilyen helyzeteket mindenképpen szeretné elkerülni a megrendelő önkormányzat és a kivitelező is.
A 650 millió forintos kormányzati támogatásból épülő többi utcában is folyamatos a munkavégzés. A Korona utcában az előkészítő munkák csaknem teljesen elkészültek, egy kis szakaszon zajlik a csapadékvíz-elvezetés kialakítása és a szegélyezés, ezt követően ott is aszfaltozni fognak. A Vásár utcán a napokban indult be látványosan a munka, az aszfaltot felmarták, a szegélybontások befejeződtek, a csőtörés helyszínén a talajszerkezet megkutatására van szükség, hogy a szerkezetépítésről döntsenek a szakemberek, majd ott is készülhet az aszfaltburkolat.
A Vásár utcában is zajlik a munkavégzés, a Török Bálint utcai körforgalmat holnap aszfaltozzák

-A munkálatok várhatóan határidőre befejeződnek, ez december 8-át, a Korona utca esetében pedig 15-ét jelent, ezt követi majd a műszaki átadás-átvétel, melynek egy hónapon belül kell lezáródnia. Ez idő alatt a sebességkorlátozó táblák még kint lesznek, kérjük, hogy ezek szerint közlekedjenek a járművezetők - mondta el Molnár István. Hozzátette, a Török Bálint utcában az aszfaltozás befejezését követően megindulhat a forgalom, de további munkák még zajlanak ott is.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!