Adventi hangversenyre készül a német nemzetiségi önkormányzat


2017-11-23 23:27:55  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi hangversenyre készül a német nemzetiségi önkormányzat főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén az első napirendi pontban a 2017. évi költségvetést módosították, amire a személyi juttatások és az óvoda, iskola támogatása miatt volt rá szükség.
Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, az idei évben december 15-én lesz a Szent József Kápolnában az adventi hangversenyük, amelyen fellépnek az óvodások, az iskolások, a bakonyjákóiak és a gannaiak is. A rendezvényt szeretetvendégség zárja.
A német nemzetiségi önkormányzat 100.000 Ft-tal az iskolát és 20.000 Ft-tal az óvodát támogatja ebben az évben a tavaszi támogatáson kívül.
Vegyes ügyek keretében szó esett az országos német nemzetiségi önkormányzat üléséről, ahol a legfőbb téma a 2018.évi országgyűlési választás volt.
Az ülés közmeghallgatással zárult, melyen a 2017.évi programokat ismertették. Pillerné Fódi Ilonától megtudtuk, tartalmas évet tudnak maguk mögött. Januárban pályázatokat nyújtottak be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz, együttműködési megállapodást kötöttek, a szervezeti és működési szabályzatot módosították és elfogadták a 2017.évi munkatervet, de január 21-én megkoszorúzták az elűzetési emléktáblát is. Áprilisban megszervezték a szépkiejtési versenyt. Júniusban a leinefeldei delegációt látták vendégül Pápán, majd szeptemberben a Német Nemzetiségi Napot tartották meg, melyet sváb bál zárt. Szeptemberben részt vettek az Interkulturális Héten Leinefeldében. Októberben pályázatokat nyújtottak be, novemberben közreműködőként részt vettek a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Márton napi ünnepségén. Decemberben pedig adventi hangversennyel zárják az évet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!