Határtalanul - dunaszerdahelyi diákokkal


2017-11-23 20:44:09  | cikk: pi-pa  | 


Határtalanul - dunaszerdahelyi diákokkal főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája első alkalommal adta be pályázatát a Határtalanul programra, melyben partnere a dunaszerdahelyi Építőipari Szakközépiskola. A két intézmény képviselői elsőként az idei év júniusában találkoztak, amikor a Rákóczi Szövetség pályázati felhívásának eleget téve vállalták, hogy együtt emlékeznek meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról, s ekkor beszélték meg a Határtalanul pályázat részleteit is.
A két iskola diákjai a nyertes pályázatnak köszönhetően hétfőn találkoztak először, amikor a dunaszerdahelyi iskola 18 tanulója és két pedagógusuk Pápára érkeztek. A látogatás éppen a Szakmák Európai Hetére esett, így a vendégek egyben a szakmai programokon is részt vehettek.
Dr. Császár Éva a PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolája tagintézmény-vezetője hírportálunknak elmondta, igyekeztek változatos, tartalmas programot összeállítani a dunaszerdahelyi diákok számára, így szakmai rendezvényeken, kirándulásokon és könnyed, szórakoztató programokon is részt vehettek a vendégek.

Szakmai rendezvényeken, kirándulásokon és szórakoztató programokon is részt vehettek a diákok 

Hétfőn egy Gannára és Döbröntére szervezett kirándulással kezdték az ismerkedést, melyen a pápai iskola 18 diákja és 2 pedagógusa is részt vett. A program során megtekintették a Batthyány Mauzóleumot és a döbröntei várba is ellátogattak. Kedden, a délelőtt folyamán a festő csoport Dunaszerdahely kulturális látképét festette az iskola egyik falára, míg a többiek megismerkedtek az acsády-s tanműhelyekkel, délután pedig városnéző sétára invitálták a vendégeket. Szerdán az ÖKO csoport vezetőjének kíséretében Zircre utaztak, ahol az Apátsági Könyvtárat és a Bakonyi Természettudományi Múzeumot látogatták meg. Később a Cseszneki várat járták be egy geo túravezető társaságában, aki a Kőmosó-szurdokba is lekísérte a lelkes csoportot. A fáradt kirándulókat este az iskola szakács tanulói által készített vacsora várta, ezt követően jó hangulatú vetélkedőn mérték össze tudásukat diákok és tanárok. A feladatok között nyelvtörők, sudoku, rajzkészítés, logikai és ügyességi játékok is szerepeltek. Az estet közös éneklés zárta.
A látogatás utolsó napján, ma délelőtt a diákok befejezték a falfestményt, és terítési versenyen is részt vehettek.
Dr. Császár Éva hangsúlyozta, a diákok az elmúlt napok során megismerték egymást, kis közösségek kezdtek kialakulni, és reméli, hogy a partneri kapcsolat a jövőben is működni fog.
A mostani látogatást a pápai diákok jövő év április 9 és 12 között viszonozzák, akkor Pápa kulturális látképe is felkerül a partneriskola falára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!