Környezet-és természetvédelem a mindennapokban - Madarak és Fák Napja


2010-05-07 17:46:10  | cikk: Babos Petra  | 


A Tudás-Szín-Tér projekten belül a Zöldülő programsorozat keretében a Madarak és Fák Napja alkalmából tartott ma délelőtt játékos vetélkedőt a Jókai Mór Művelődési Központ parkjában a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesülettel az 5. és 6. osztályos gyerekeknek.
A természetvédelmi törvény szerint „Minden év május 10-e a Madarak és Fák Napja. E nap megemlékezéseinek, rendezvényeinek a lakosság természet védelme iránti elkötelezettségét kell szolgálnia.” 
1902 óta Párizsban az európai országok egyezséget kötöttek a hasznos szárnyasok védelmének érdekében. Az 1906. évi I. törvénycikk szerint minden év májusában egy napot az iskolákban arra kell szentelni, hogy megismertessék a diákokat a hasznos madarakkal. A világon először Chernel István ornitológus szervezte meg, 1902-ben, Magyarországon.
- A gyerekeknek madarak és fák képeit kellett felismerniük és párosítaniuk. A négy győztes csapat a döbröntei „Fürkész” táborba mehet el a nyáron, ahol a növény-és állatismeret, a hazai és helyi védett területek valamint a madártan lesz a téma- mondta el Kiss Renáta, a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület programvezetője.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!