Isten éltesse, Lidi néni!


2017-11-22 20:33:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: ESZI  | 


Isten éltesse, Lidi néni! főképe
Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményének legidősebb lakóját köszöntötték nemrégiben a Barát utcai idősek otthonában.
Homonnai Istvánné, Lidi néni 1919. november 19-én született a családja hetedik gyermekeként. 13 éves korában már diótöréssel keresett pénzt, ezt követően Debrecenben szobalányként dolgozott egy zsidó családnál. Férjével egy tánciskolában ismerkedett meg 20 évesen. Megvárta, amíg István befejezi tanulmányait, majd összeházasodtak 23 éves korában. Férje vízirendőrként dolgozott, lakhelyük aszerint változott, ahová vezérelték. Alsóörsön éltek, ahol egy idős nénivel kötöttek eltartási szerződést. Férje halála után húga költözött le hozzá a Balatonra, akivel 2010-ben együtt költöztek be a pápai otthonházba.
Lidi néni november 19-én volt 98 éves. Szellemi frissességét a mai napig megőrizte, örömmel veszi, ha az udvarra leviszik, református istentiszteleteken alkalmanként részt is vesz. Szívesen hallgatja, ha a Bibliából felolvasnak neki.
Lidi nénit Kissné Marton Bernadett intézményvezető ápoló és Pénzes Helga részlegvezető köszöntötték a jeles napon tortával és virággal.
Isten éltesse Lidi nénit sokáig!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!