Nagy sikerű jótékonysági vásár


2017-11-20 22:44:20  | cikk: ha  | 


Nagy sikerű jótékonysági vásár  főképe

A Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Boeing és Pápa Bázisrepülőtér munkatársai és családjaik vettek részt azon a hagyományos jótékonysági vásáron, melyet az itt állomásozó norvég katonák feleségei szerveztek. A karitatív program két kedvezményezettje a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő, valamint a Pápai Humán Állatvédő Egyesület volt.
Anette Gohn-Hellum szervező elmondta, hogy ezt a hagyományos vásárt azért szervezik meg, hogy ilyen formában is segíthessenek a pápaiaknak, támogassák a munkájukat. Az alkalmon saját készítésű édességek és szőtt, kötött, horgolt dísztárgyak várták a vásárlókat.

A rendezvényen jelen volt dr. Vörös Ibolya főigazgató, aki elmondta, hogy a vásár szervezésekor a norvég hölgyek felkeresték és arról kértek tájékoztatást, hogy mire lenne szükség a kórházban. Az egyeztetés eredményeként közösen úgy döntöttek, hogy a program bevételéből egy vénaszkennert adományoznak a pápai kórháznak. A testtel nem érintkező, hordozható berendezés a vénákat jeleníti meg a bőr felületén, egyaránt alkalmas gyermekek és felnőttek vénájának gyors megtalálására, így jelentősen csökkentve a vérvétellel, infúzió, intravénás injekció beadásával járó esetleges kellemetlenségeket. Ez különösen a gyerekek esetében jelentene nagy segítséget, könnyebbséget, tette hozzá a főigazgató. A vásárban ott volt a gyermekosztály főnővére és nővérei is, akik saját készítésű finomságokat kínáltak a vevőknek.

A vásárban számos ország finomságai, ajándéktárgyai közül válogathattak az érdeklődők

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület képviselői is ellátogattak a jótékonysági vásárba, Gaálné Nagy Dorisz alelnök elmondta, hogy a Pápán élő külföldiek, a bázison dolgozók nem csak ezzel a karitatív programmal támogatják őket, hanem egész évben segítik az állatvédők munkáját. Adományokat is gyűjtöttek már, valamint részt vállalnak az állatok gondozásából, sétáltatásából is. A jótékonysági vásár bevételéből szeretnék többek közt elvégezni a kennelek karbantartását, festést, az ereszcsatorna javítását.

A jótékonysági program szervezőinek dr. Vörös Ibolya főigazgató és Gaálné Nagy Dorisz alelnök is megköszönte a segítséget. A rendezvény elérte célját, nagyon sokan megfordultak a vásárban, így összesen kétmillió-háromszázezer forint gyűlt össze. Ebből kétmillió forintot fordítanak a kórházi eszköz megvásárlására, háromszázezer forintot pedig az állatvédők kapnak.

Képek:


Címkék: jótékonyság | bázis
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!