T, mint...


2017-11-20 21:46:05  | cikk: ha  | 


T, mint... főképe

T, mint Tóth János Gergely és Tőkés Nikoletta. Ők a szereplői a Nézőművészeti Kft. T című előadásának. A rendező Scherer Péter, a dramaturg Gyulay Eszter. A Nézőművészeti Kft. visszatérő vendége a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ ifjúsági bérletének, hisz kamaradarabjaikkal hiányt pótolnak: gondolkodtatnak, utána pedig beszélgetésre invitálnak.

T, mint tanuló. A főhős diák, aki nem hagyja, hogy sodorja az ár, vannak gondolatai, reflexiói, tapasztalatai. Keresi az útját, éppúgy, mint minden kamasz és fiatal felnőtt. Elmeséli élményeit, megmutatja beszélgetéseit az exszel, a tanárnővel, a testvérrel, a szomszéddal. Mindeközben a néző részese a történéseknek, hisz hol feláll, hogy a kifolyt vizet feltörölhesse a szomszéd, hol úgy dönt, hogy mégsem kíséri el a fiút sörözni.

Aki beszélgettek a diákokkal: Tőkés Nikoletta színész, Heves Andrea pszichológus, Tóth János Gergely színész és Gyulay Eszter dramaturg

T, mint time. Múlt idő, vagy egyszerűen csak az idő. Amiből kevés van. Illetve van, csak az a kérdés, hogy mire használjuk. A Nézőművészeti Kft. ezen előadásának Heves Andrea a pszichológus szakértője. Mint mondta, minden tépelődő fiatal kaphat kívülről segítséget, csak lényeges, hogy aki segít, az szánjon erre időt, érjen rá, az legyen a fontos, hogy meghallgassa, beszélgessen a kamasszal. Elengedhetetlen, hogy a fiataloknak legyenek barátaik, akik előtt semmi nem ciki, és fontos az is, hogy legyenek példaképeik, akik valamiben követhetőek, szimpatikusak.

T, mint zsákutca - ez is elhangzott az előadást követő beszélgetésben, ahol egyébként a pápai, éppen türrös diákok és pedagógusok őszintén beszéltek arról, hogy az iskola elvárásai és a döntés kényszere nem könnyű teher.

T, mint... Ön hogyan folytatná?

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!